Edison Miranda va fi adversarul lui Lucian Bute în meciul din 17 aprilie

Pugilistul columbian Edison Miranda va fi adversarul campionului mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, în meciul ce va avea loc în data de 17 aprilie la Montreal, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

191 afișări
Imaginea articolului Edison Miranda va fi adversarul lui Lucian Bute în meciul din 17 aprilie

Lucian Bute are şanse mari să joace cu Edison Miranda la 17 aprilie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Miranda, în vârstă de 29 de ani, are 1,78 metri şi a disputat 37 de meciuri ca profesionist, înregistrând 33 de victorii, dintre care 29 prin KO, şi patru înfrângeri.

Columbianul a luptat la data de 23 septembrie 2006, contra pugilistului german Arthur Abraham, pentru titlul mondial IBF la categoria mijlocie. În runda a patra, Miranda i-a fracturat mandibula lui Abraham. Arbitrul Randy Neumann a oprit lupta, iar în pauza de îngrijiri medicale, doctorul i-a recomandat lui Abraham să nu mai continue meciul, dar a continuat să lupte. Arbitrul i-a scăzut lui Miranda două puncte, considerând că fractura de mandibulă a fost cauzată de o lovitură ilegală. În cele din urmă, Miranda a pierdut meciul cu decizie unanimă.

După ce la 19 mai 2007 a fost învins de pugilistul american Kelly Pavlik, Miranda a luat decizia să urce în categorie.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins prin KO, în repriza a patra, pe mexicanul Librado Andrade, într-un meci disputat la 29 noiembrie 2009, la Quebec.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici