Eindhovens Dagblad: Paszkany conduce CFR Cluj în top

Finanţatorul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, este subiectul unui amplu material dedicat grupării ardelene, înaintea meciului programat joi, între formaţia sa şi echipa PSV Eindhoven (din Liga Europa), în cotidianul Eindhovens Dagblad.

15 afișări
Imaginea articolului Eindhovens Dagblad: Paszkany conduce CFR Cluj în top

Patronul CFR Cluj Arpad Paszkany (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"CFR este un club special. Prezenţa în tribune era de câteva sute de spectatori, facilităţi nu existau, CFR juca în Liga a III-a şi nimic nu întrezărea un viitor bun. Asta până la sosirea lui Arpad Paszkany, numit «Abramovici de România». Cum negocierile cu Universitatea Cluj nu au dat roade, banii săi au mers în partea cealaltă a oraşului, la CFR. Motto-ul său e simplu: cumpără, cumpără, şi dacă e nevoie cumpără iar! Stadionul a fost modernizat din temelii, echipa a ajuns la cel mai înalt nivel. De pe marginea abisului, la titlul de campioană în 2008, iar hegemonia echipelor din Bucureşti era frântă dupa 17 ani", a notat ED.

Ziarul batav a scris că imediat au apărut invidiile la adresa grupării clujene: "Resentimentele au fost exprimate în acuzaţii prin care arbitri sau adversari ar fi fost mituiţi, au apărut diverse scandaluri în presă, dar care nu au dus la verdicte".

Eindhovens Dagblad a mai precizat că succesele echipei CFR au făcut mândru un întreg oraş. "Oraşul Cluj s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, este cel mai mare oraş din Transilvania, regiune recunoscută internaţional prin intermediul cărţii lui Bram Stoker, Dracula. Poate că aducerea de jucători din toată lumea a găsit teren bun la Cluj. Lotul cuprinde patru argentinieni, doi brazilieni, cinci portughezi, patru africani şi o mâna de români. Antrenorul e portughez. Întrebarea e cât va rămâne în funcţie Antonio Conceicao. Predecesorii săi au fost îndepărtaţi rapid, deoarece dictatorul Arpad Paszkany arată puţină răbdare şi nu acceptă scuze în drumul său furios de cucerire a Europei", a comentat ED.

Partida PSV Eindhoven - CFR Cluj, contând pentru etapa a doua a grupei K a Ligii Europa, se va disputa, joi, cu începere de la ora 20.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici