Elisabeta Lipă, după bronzul obţinut de România la Rio: Fetele au făcut o cursă extraordinară

Echipajul feminin de canotaj - opt rame cu cârmaci al României a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, iar Elisabeta Lipă, fostă canotoare şi actual ministru al Tineretului şi Sportului, a lăudat prestaţia delegaţiei române la această probă.

1476 afișări
Imaginea articolului Elisabeta Lipă, după bronzul obţinut de România la Rio: Fetele au făcut o cursă extraordinară

Elisabeta Lipă, după bronzul obţinut de România la Rio: Fetele au făcut o cursă extraordinară (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Echipajul românesc a fost cronometrat cu timpul de 6 minute, 4 secunde şi 10 sutimi, la doar 12 sutimi de secundă de medalia de argint, câştigată de către echipajul Marii Britanii. Canotoarele din Statele Unite au cucerit medalia de aur.

”Fetele au făcut o cursă extraordinară, cum n-au făcut de când sunt canotoare. Asta înseamnă dăruire totală. Şi-au ascultat antrenorul, au stat în pluton şi au atacat exact când nici adversarele lor nu mai credeau că româncele pot fi pe podium. Au venit de pe locul 6 pe 3 şi au fost foarte aproape de argint. Asta înseamnă o bună pregătire. Le felicit pentru medalia obţinută, dar le felicit şi mai mult pentru modul cum s-au dăruit în finala olimpică. În felicit şi pe domnul antrenor Roman şi în egală măsură pe Vera Cochelea şi Doina Ignat, au reuşit să le transmită spiritul de învingător. Numai la Jocurile Olimpice poţi trăi asemenea sentimente unice de bucurie”, a declarat Elisabeta Lipă, pentru ProSport.

Barca de 8+1 a României are următoarea componenţă: Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea.

În 8 din cele 10 ediţii la care această probă a fost inclusă în program, România a fost pe podium. În trei rânduri, la Atlanta, Sydney şi Atena, barca de 8+1 a cucerit medalia de aur.

În urma acestui rezultat, România a acumulat patru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio. Totodată, este a 38-a medalie olimpică adusă de canotaj României, a noua de bronz. Ţara noastră are 19 medalii de aur în acest sport la JO şi alte 10 de argint.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici