Emil Săndoi: Trebuie să tratăm meciurile cu Anglia ca pe o finală de campionat european

Antrenorul echipei naţionale de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat că formaţia sa trebuie să trateze meciurile cu Anglia, din play-off-ul pentru calificarea la CE "Under 21", ca pe o finală de campionat european.

11 afișări
Imaginea articolului Emil Săndoi: Trebuie să tratăm meciurile cu Anglia ca pe o finală de campionat european

Emil Săndoi: Trebuie să tratăm meciurile cu Anglia ca pe o finală de campionat european (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Întâlnim un adversar valoros, care la ultimele două turnee de campionat european a ajuns până în semifinale şi chiar în finală. Dubla noastră cu Rusia a demonstrat că suntem o echipă valoroasă ce îşi propune performanţă. Sper ca, până la primul meci, toţi jucătorii să fie valizi, dar e posibil să-l fi pierdut pe Liviu Ganea, care a evoluat în toate meciurile din această campanie de calificare. Trebuie să încercăm să obţinem un rezultat bun în Anglia, care să ne păstreze şanse reale de calificare. Trebuie să fim disciplinaţi, să nu facem greşeli individuale, să fim capacitaţi peste sută la sută, să tratăm meciul ca pe o semifinală sau chiar o finală de campionat european. Dacă ne calificăm, aceşti copii vor avea un cuvânt greu de spus în fotbalul românesc. Nu ştiu care este prima de calificare şi niciun jucător nu m-a întrebat asta, dar cu siguranţă calificarea ar fi recompensată", a spus Săndoi.

Selecţionerul a mai spus că se bucură pentru că mijlocaşul Gabriel Torje va juca pentru echipa de tineret: "Torje a revenit la echipa de tineret şi mă bucur pentru echipă, deşi fiecare jucător îşi doreşte să evolueze în prima reprezentativă. Pe Ioniţă nu l-am convocat, pentru că este suspendat în primul meci, iar la Köln a jucat extrem de puţin".

La rândul săui, Torje a declarat că ar fi vrut să joace şi la echipa de tineret, şi la prima reprezentativă: "Mi-aş fi dorit să joc şi la tineret, şi la prima echipă, dar probabil e cel mai bine că am ajuns la echipa de tineret. Dacă trecem de Anglia, merităm să ajungem în fazele superioare ale Campionatului European, iar cota tuturor jucătorilor din România va creşte. Nu trebuie să fim timoraţi, ci relaxaţi, ca şi până acum. Sperăm ca Anglia să nu ne ia în seamă prea serios".

Fundaşul Cornel Râpă a recunoscut că România pleacă în dubla confruntare cu Anglia având şansa a doua: "Va fi un meci foarte-foarte greu. Totul va depinde de noi. Plecăm cu şansa a doua, dar ne vom juca această şansă până la capăt. Sper să dăm dovadă de caracter, pentru că nu avem nimic de pierdut. Presiunea este la englezi şi sper să fim mândri la final că suntem români".

Şi fundaşul Ştefan Bărboianu consideră că urmează două meciuri foarte grele: "Am muncit foarte mult până acum şi trebuie să facem două jocuri foarte bune ca să avem o performanţă bună la naţionala de tineret. Pentru mine aceste două meciuri sunt foarte importante, pentru că nu ştiu dacă am evoluat până acum la un asemenea nivel. Victor Piţurcă a venit şi a vorbit cu toţi jucătorii convocaţi de la Craiova la acest lot, ne-a încurajat şi ne-a zis să dăm totul pentru echipa naţională şi să câştigăm cele două meciuri".

Echipa naţională de tineret a României va juca împotriva selecţionatei similare a Angliei play-off-ul de calificare la Campionatul European "Under 21", ediţia 2009-2011. Meciurile vor avea loc la 8 octombrie-turul (în deplasare) şi la 12 octombrie - returul (la Botoşani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici