Euro 2020. Lui Christian Eriksen i se va monta un defibrilator cardiac. Ce sanşe are să mai joace fotbal. Răspunsul medicului

  • Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului Danemarca-Finlanda de la Euro 2020.
  • Eriksen a fost resuscitat aproximativ 18 minute şi apoi transportat la spital.
10502 afișări
Imaginea articolului Euro 2020. Lui Christian Eriksen i se va monta un defibrilator cardiac. Ce sanşe are să mai joace fotbal. Răspunsul medicului
Christian Eriksen, fotbalistul danez care s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului Danemarca-Finlanda de la Euro 2020, va suferi o intervenţie în urma căreia i se va implanta un defibrilator cardiac, a anunţat joi federaţia de fotbal din Danemarca, informează Le Figaro.
 
După diferitele examinări ale inimii s-a decis ca el să poarte un defibrilator subcutanat, cunoscut sub acronimul DAI (defibrilator automat implantabil). Acest dispozitiv este necesar după un atac de cord din cauza tulburărilor de ritm ale inimii. Christian a acceptat soluţia, iar planul a fost confirmat de specialiştii din ţară şi din străinătate. Toţi au recomandat acelaşi tratament,” precizează DBU într-un comunicat de presă.
 
Se pare că decarul naţionalei Danemarcei va trebui să-şi încheie cariera. 
 
Toţi suntem fericiţi şi recunoscători pentru faptul că un jucător atât de bun şi care mai are mult timp de trăit este în stare bună. (...) Cred că sfatul tuturor specialiştilor va fi ca el să nu mai joace fotbal. Scopul nostru este să apărăm viaţa,” a spus cardiologul Sanjay Sharma, cel care l-a monitorizat pe Eriksen la Tottenham între 2013 şi 2020, într-un interviu pentru cotidianul „AS”.
 
Şi fundaşul olandez al lui Ajax, Daley Blind, are implantat un defibrilator cardiac, după ce a fost diagnosticat, în decembrie 2019, cu o inflamaţie severă a muşchiului inimii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici