Evgheni Pluşenko, pentru a şaptea oară campion european

Patinatorul rus Evgheni Pluşenko a câştigat, sâmbătă, pentru a şaptea oară titlul de campion european la patinaj artistic, la Sheffield, competiţie la care românul Zoltan Kelemen s-a clasat pe locul 14 la programul liber.

361 afișări
Imaginea articolului Evgheni Pluşenko, pentru a şaptea oară campion european

Evgheni Pluşenko, pentru a şaptea oară campion european (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pluşenko a obţinut un punctaj total de 261,23, medalia de argint fiind câştigată de sportivul rus Artur Gacinski (246,27 puncte) şi pe locul trei clasându-se francezul Florent Amodio (234,18).

"După aceaste campionate îi voi consulta pe doctorii mei şi mă voi opera la genunchiul stâng (menisc) la Munchen. Nu voi putea participa la Campionatele Mondiale", a spus Pluşenko.

Zoltan Kelemen a obţinut 117,90 puncte la programul liber, după ce în programul scurt fusese notat cu 60,12 puncte.

Evgheni Pluşenko, în vârstă de 29 de ani, a revenit în competiţii în acest sezon, după doi ani de absenţă. El a evoluat în acordurile coloanei sonore a filmului Moulin Rouge.

Rusul a devenit al treilea patinator din istorie ce deţine cel puţin şapte titluri continentale. Suedezul Ulrich Salchow a obţinut nouă titluri (1898 - 1913), iar austriacul Karl Schaefer opt (1929-1936).

Gacinski a obţinut la Sheffield prima sa medalie europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici