Fanii argentinieni au ieşit în stradă pentru a-l convinge pe Leo Messi să revină la echipa naţională

Sute de suporteri argentinieni s-au strâns sâmbătă pe străzile din Buenos Aires pentru a-i cere fotbalistului Lionel Messi să revină la echipa naţională, notează Reuters. Messi a anunţat că se retrage din prima reprezentativă imediat după ce Argentina a pierdut finala Copei America, cu Chile.

509 afișări
Imaginea articolului Fanii argentinieni au ieşit în stradă pentru a-l convinge pe Leo Messi să revină la echipa naţională

Fanii argentinieni au ieşit în stradă pentru a-l convinge pe Leo Messi să revină la echipa naţională

Susţinerea pentru Messi a fost foarte puternică în special pe platformele de socializare, iar figuri emblematice ale sportului, artişti şi politicieni l-au îndemnat pe Leo să revină asupra deciziei. Totodată, au apărut mai multe panouri şi afişe în Buenos Aires care îi cer, de asemenea, să rămână în cadrul primei reprezentative.

"Messi este cel mai bun fotbalist din istorie, atât pentru Argentina, cât şi pentru fotbalul internaţional. Nu cred că vom vedea altul ca el în următorii o mie de ani", a declarat suporterul Hernan Sanchez în timpul unui marş în Buenos Aires.

Unul dintre oamenii din staff-ul Argentinei este convins că Messi va reveni asupra deciziei. "Nu am niciun dubiu că Messi va juca la Cupa Mondială din 2018. Am multă încredere în el şi cred că, pentru moment, trebuie să-l lăsăm în pace. Am încredere în tăcerea lui. Iubeşte echipa naţională şi va face totul pentru ţara lui", a declarat Marcelo D'Andrea, maseurul echipei naţionalei a Argentinei.

„Messi trebuie să rămână la echipa naţională. Va merge în Rusia pregătit să devină campion mondial. Trebuie să se bazeze pe coechipierii care pot ajuta echipa şi mai puţin pe cei care spun că vor să plece. Cei care susţin că (n.red. – Messi) ar trebui să se retragă, caută de fapt scuze pentru situaţia în care a ajuns echipa naţională a Argentinei”, a spus Diego Maradona. Inclusiv preşedintele statului l-a sunat pe jucător în încercarea de a-i schimba decizia.

Lionel Messi, căpitanul primei reprezentative de fotbal a Argentinei şi starul Barcelonei, a anunţat că se retrage de la echipa naţională, după ce Argentina a pierdut finala Copei America, ediţia centenară a competiţiei, după un meci cu Chile decis la penalty-uri, scor 2-4. Ajuns la 29 de ani, Messi nu a câştigat până acum niciun trofeu în tricoul echipei naţionale, iar în finala cu Chile a ratat primul penalty.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani are 113 selecţii şi 55 de goluri în tricoul echipei naţionale a Argentinei. Messi este cel mai bun marcator din istoria naţionalei, depăşindu-l pe Gabriel Batistuta chiar la Copa America.

Messi a câştigat 28 de trofee cu Barcelona, a triumfat de cinci ori în competiţia pentru Balonul de Aur, dar la nivel de echipă naţională a câştigat doar aurul olimpic în 2008. A jucat patru finale (una de Campionat Mondial în 2014 şi trei de Copa America în 2007, 2015 şi 2016), toate pierdute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici