FC Steaua - 3,586 milioane de euro din participarea în grupele Ligii Europa

Echipa Steaua a încasat 3,586 de milioane de euro în urma evoluţiilor din Grupa K a Ligii Europa, se arată într-un raport dat publicităţii, marţi, de UEFA.

196 afișări
Imaginea articolului FC Steaua - 3,586 milioane de euro din participarea în grupele Ligii Europa

FC Steaua - 3,586 milioane de euro din participarea în grupele Ligii Europa (Imagine: Shutterstock)

Echipa bucureşteană a terminat grupa din care au mai făcut parte Liverpool, Napoli şi FC Utrecht pe locul 3, cu şase puncte (o victorie şi trei egaluri).

Suma Stelei este formată din: 640.000 de euro - bonus de participare, 360.000 de euro - bonus de meciuri, 350.000 - bonus de performanţă (140.000 de victorie, 70.000 de egal) şi 2.235.838 - "market-pool".

Deşi nu a trecut de faza grupelor, Steaua a primit una dintre cele mai mari sume din rândul echipelor participante - locul 11 din cele 48 de echipe care au disputat faza grupelor (excluzând cele opt formaţii venite din Liga Campionilor începând cu 16-imile de finală).

Câştigătoarea trofeului, FC Porto, a încasat 7,837 milioane de euro, finalista Sporting Braga - 4,528 de milioane de euro (la care se adaugă 11,842 de milioane de euro din Liga Campionilor), iar premiul cel mare l-a "ridicat" semifinalista Villarreal - 9 milioane de euro. De remarcat că o altă formaţie eliminată pe parcursul competiţiei, Beşiktaş (în 16-imi), a primit mai mult decât FC Porto, 8,463 milioane de euro, diferenţa făcându-se în urma cotei "market pool".

Raportul contabilizează banii oferiţi de UEFA începând cu faza grupelor competiţiei (inclusiv pentru formaţiile calificate în 16-imi de pe locul trei al grupelor Ligii Campionilor), suma totală fiind de peste 150.000 de milioane de euro. Steaua a început competiţia din play-off.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici