FC Steaua se dezice de fanii "roş-albaştri" care îndeamnă la proteste de stradă

FC Steaua se dezice, într-un comunicat postat, vineri, pe site-ul oficial, de fanii care îndeamnă la proteste de stradă ce ar putea avea conotaţii politice, după ce suporterii au lansat pe fcsteaua.ro un îndemn la marş sub titlul "6 septemrie 2013: o zi pentru România".

542 afișări
Imaginea articolului FC Steaua se dezice de fanii "roş-albaştri" care îndeamnă la proteste de stradă

FC Steaua se dezice de fanii "roş-albaştri" care îndeamnă la proteste de stradă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA anunţă că se dezice de orice acţiuni sau activităţi cu conotaţie politică. Această luare de poziţie a clubului survine în urma postării pe site-ul www.fcsteaua.ro a anunţului intitulat «6 septembrie 2013: o zi pentru România» care îi cheamă astăzi în stradă pe suporterii stelişti", se arată în comunicatul citat.

Totodată, FC Steaua a anunţat, pe site-ul său steauafc.com, că va iniţia demersuri de natură juridică pentru a bloca domeniul www.fcsteaua.ro, astfel încât viitoare acţiuni de acest fel să nu poată prejudicia imaginea clubului.

"SC Fotbal Club Steaua Bucureţti SA este un club sportiv care se implică exclusiv în activităţi sportive şi de caritate, nu s-a implicat niciodată şi nu se va implica în activităţi care nu au legatură cu cele menţionate mai sus", mai precizează comunicatul.

Suporterii stelişti au postat un îndemn la manifestare pe site-ul lor, www.fcsteaua.ro, în care anunţă că fanii se vor întâlni la ora 14.00 în Piaţa Universităţii pentru a prostesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. "La ora 14.00 ne întâlnim în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva jafului ce se pregăteşte la Roşia Montană. La ora 19.00 ne indreptăm cu toţii spre Stadionul Naţional pentru meciul România - Ungaria. După terminarea meciului mergem înapoi la Universitate pentru a continua protestul", au anunţat fanii stelişti.

Aproximativ 200 de persoane, în majoritate tineri, s-au adunat joi seară, pentru a cincea zi la rând, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici