Federaţia Internaţională de Baschet a împlinit 80 de ani de existenţă

Federaţia Internaţională de Baschet, care în 1932 a fost alcătuită cu opt ţări semnatare şi are acum 213 membri afiliaţi, împlineşte azi 80 de ani de existenţă.

96 afișări
Imaginea articolului Federaţia Internaţională de Baschet a împlinit 80 de ani de existenţă

Federaţia Internaţională de Baschet, 80 de ani de existenţă (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

În cei 80 de ani de existenţă s-au organizat 16 ediţii ale Campionatului Mondial, atât la masculin cât şi la feminin, precum şi 17 ediţii ale Jocurilor Olimpice în care a fost inclusă disciplina baschet.

Cel mai important moment al existenţei baschetului la nivel global datează din anul 1992, atunci când la Jocurile Olimpice de la Barcelona, pentru prima dată în istoria sportului cu mingea la coş, jucătorii profesionişti din NBA au participat la acea sărbătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici