Federaţia Română de Fotbal, parteneriat cu Fundaţia Estuar pentru victimele incendiului din Colectiv

Federaţia Română de Fotbal a semnat, joi, un parteneriat cu Fundaţia Estuar, prin intermediul căruia donează suma de 22.000 de euro, în vederea continuării programelor de susţinere a victimelor şi aparţinătorilor tragediei din clubul Colectiv, potrivit site-ului FRF.

161 afișări
Imaginea articolului Federaţia Română de Fotbal, parteneriat cu Fundaţia Estuar pentru victimele incendiului din Colectiv

Federaţia Română de Fotbal, parteneriat cu Fundaţia Estuar pentru victimele incendiului din Colectiv (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Valoarea contribuţiei a fost realizată din donarea primelor obţinute de jucătorii de la echipa naţională la unul dintre meciurile din campania pentru calificarea la EURO 2016. Astfel, au fost strânşi 18.000 de euro, la care se adaugă contribuţia de 4.000 de euro a celor care au ales să sprijine victimele din Colectiv prin achiziţionarea tricourilor comemorative, la iniţiativa FRF.

Acordul mai vizează şi construirea unui parteneriat de lungă durată prin care vor fi dezvoltate programe de reabilitare, recuperare şi de reintegrare socială a tuturor beneficiarilor activităţilor desfăşurate de Fundaţia Estuar. FRF precizează că va pune la dispoziţia Fundaţiei Estuar bazele de antrenament de la Mogoşoaia şi Buftea, precum şi facilităţile de recuperare medicală de care dispune, inclusiv cele două camere hiperbarice.

”Solidaritatea şi mobilizarea fiecăruia confirmă încă o dată că împreună putem face mult mai mult. Am apreciat sprijinul jucătorilor, al fiecăruia dintre voi care a ales să fie alături de cei aflaţi în nevoie. Acum ne onorează să avem alături un partener responsabil, preocupat de binele social cu care să ducem lucrurile mai departe. Suntem deschişi colaborărilor care construiesc soluţii viabile pentru societatea civilă”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

În urma tragediei din 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din ţară şi 12 care au fost transferaţi în străinătate. Alţi 13 pacienţi răniţi în Colectiv se mai află internaţi în unităţi medicale din afara ţării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici