Federaţia sârbă, Partizan şi Steaua Roşie, anchetate de poliţie

Federaţia Sârbă de Fotbal (FSS), Partizan şi Steaua Roşie Belgrad fac obiectul unor anchete în care poliţia investighează mai multe tranzacţii suspecte, dar şi transferuri de jucători, cele două cluburi fiind bănuite că nu au declarat vânzări în valoare de 50 de milioane de euro, informează Kurir.

194 afișări
Imaginea articolului Federaţia sârbă, Partizan şi Steaua Roşie, anchetate de poliţie

Federaţia sârbă, Partizan şi Steaua Roşie, anchetate de poliţie (IMagine: Shutterstock)

Potrivit sursei citate, ofiţeri de la Departamentul de Combaterea Crimei Organizate (SBPOK) investighează mai multe tranzacţii dubioase făcute de FSS, iar în acelaşi timp sunt verificate şi transferurile de jucători.

Ancheta este condusă de un grup anticorupţie din cadrul poliţiei sârbe.

În urmă cu 20 de zile, SBPOK a început să verifice diferitele acuzaţii aduse FSS, iar un ofiţer a venit la începutul săptămânii să verifice documentaţia din cadrul federaţiei. Sunt verificate fluxul de bani, împrumuturile şi constructorii bazelor sportive din Serbia. Cea mai mare atenţie este acordată complexului de la Stara Pazova, care include şase terenuri, un hotel, un cămin, precum şi o sală de forţă.

"Printre alte lucruri, avem declaraţii ale anumitor martori, care susţin că în construirea complexului a fost implicat naşul uneia dintre persoanele care a decis cui să îi fie atribuită lucrarea", a declarat o sursă din poliţie.

Lucrările de la complexul Stara Pazova au costat 14 milioane de euro, fondurile fiind asigurate de federaţie, Ministerul Tineretului şi Sportului şi de la bugetul municipalităţii.

La inaugurarea bazei sportive au participat preşedintele FIFA, Sepp Blatter, cel al UEFA, Michel Platini, ministrul Tineretului şi Sportului, Snezana Samardzici-Markovici, şi conducătorul federaţiei, Tomislav Karadzici.

Începutul anchetei poliţiei asupra FSS coincide cu acuzele dintre Steaua Roşie Belgrad, pe de o parte, şi federaţie şi Partizan, de cealaltă, în ceea ce priveşte meciurile aranjate din întrecerea internă. Preşedintele FSS, Tomislav Karadzici este acuzat de Steaua Roşie ca fiind cel care aranjează partidele din Super Liga.

Cea de-a doua investigaţie are loc de mai mult timp, cluburile Partizan şi Steaua Roşie, ambele din Belgrad, fiind suspectate că nu au declarat aproximativ 50 de milioane de euro din transferuri, ceea ce a dus la o eludare a taxelor în valoare de mai multe milioane de euro.

Primele rezultate ale anchetei sunt aşteptate începând cu luna septembrie, până în prezent nefiind cunoscute transferurile investigate.

Conform unui studiu publicat recent, Partizan a transferat jucători în valoare de 88 de milioane de euro în ultimele zece sezoane, în timp ce Steaua Roşie a obţinut 68 de milioane de euro în aceeaşi perioadă.

Jurnaliştii de la Kurir se întreabă unde au dispărut banii, având în vedere că jucătorii sunt plătiţi cu întârziere, iar chiriile acestora nu au fost achitate, în timp ce Steaua Roşie Belgrad este ameninţată cu blocarea conturilor din cauza datoriilor de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici