Federaţia ucraineană de fotbal interzice pe viaţă patru oficiali pentru colaborare cu Rusia

Un grup de patru oficiali din fotbalul ucrainean au fost interzişi pe viaţă pentru colaborare cu autorităţile ruse, relatează insidethegames.

265 afișări
Imaginea articolului Federaţia ucraineană de fotbal interzice pe viaţă patru oficiali pentru colaborare cu Rusia

Federaţia ucraineană de fotbal interzice pe viaţă patru oficiali pentru colaborare cu Rusia

Asociaţia ucraineană de fotbal (UAF) a dezvăluit că preşedintele Clubului Sportiv Tavriya Simferopol, Eduard Repilevskyi, şi antrenorul Serhiy Shevchenko au fost sancţionaţi cu suspendări, la fel ca şi supervizorii de arbitri Serhiy Tolmachov şi Oleg Muravyov pentru "cooperare cu autorităţile de ocupaţie din teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei".

Conform regulamentului UAF, celor patru oficiali le-a fost interzis "să desfăşoare orice activitate legată de fotbal - atât administrativă, cât şi sportivă - pe teritoriul Ucrainei".

Decizia a fost luată de Comisia de Control şi Disciplină a UAF.

De asemenea, s-a anunţat că fotbaliştii Dmytro Ivanisenya şi Oleksandr Masalov riscă să fie sancţionaţi disciplinar, alături de jucătorul de futsal Yevgeny Ivanyak şi de antrenorii Vitaly Vicenets şi Gennady Zubov.

UAF a decis că persoanele în cauză au încălcat Codul de etică al organizaţiei pentru că au continuat să lucreze pe "teritoriul ţării agresoare" sau s-au mutat acolo după începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Tavriya Simferopol a jucat anterior în prima ligă ucraineană înainte de a se retrage în 2014, după anexarea Crimeei de către Rusia.

Clubul a fost reformat şi a participat în Liga a doua ucraineană atunci când activităţile sale au fost sistate în urma invaziei Rusiei în Ucraina, anul trecut.

Repilevskyi, preşedintele Tavriya Simferopol, ar fi membru al partidului politic pro-rus Platforma de Opoziţie - Pentru Viaţă.

Potrivit Sportarena, Shevchenko, care a antrenat anterior la Tavriya Simferopol, lucrează pentru Frigate - un club de fotbal creat de oficiali ruşi.

Mijlocaşul Ivanisenya, care a jucat o singură dată pentru echipa naţională a Ucrainei, evoluează din 2021 la Krylia Sovetov Samara, formaţie din prima ligă rusă.

Fundaşul Masalov joacă pentru clubul Ufa din prima ligă rusă, după ce a părăsit echipa ucraineană Desna Chernihiv în august 2022.

În martie anul trecut, UAF l-a privat pe fostul căpitan al Ucrainei şi cel mai selecţionat jucător al ţării, Anatoliy Timoşciuk, de insigna şi titlurile de antrenor, după ce managerul adjunct al lui Zenit Sankt Petersburg a refuzat să vorbească pentru a condamna Rusia pentru invadarea vecinului său.

Luna trecută, acesta a fost sancţionat oficial de guvernul de la Kiev, alături de alte celebrităţi ruseşti şi pro-ruse, fiindu-i îngheţate bunurile şi revocate premiile de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici