Federer a obţinut a 225-a victorie de Grand Slam

Tenismanul elveţian Roger Federer a înregistrat, joi, a 225-a sa victorie de Grand Slam, impunându-se în faţa israelianului Dudi Sela, scor 6-3, 6-2, 6-2, în turul doi la US Open.

154 afișări
Imaginea articolului Federer a obţinut a 225-a victorie de Grand Slam

Federer a obţinut a 225-a victorie de Grand Slam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Federer este depăşit în topul jucătorilor cu cele mai multe victorii la turneele de Grand Slam doar de Jimmy Connors (233). Pe locul trei se află Andre Agassi, cu 224 de victorii.

Tot joi, numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovici, s-a calificat în turul trei, câştigând meciul cu argentinianul Carlos Berlocq (nr. 74). Djokovici a înregistrat a 59-a victorie în cele 61 de meciuri jucate în acest sezon, la finalul unei confruntări în urma căreia Berlocq a spus: "Acest băiat vine de pe altă planetă".

Trei francezi care erau capi de serie au fost eliminaţi, joi, în turul doi la US Open: Gael Monfils (nr. 7) a fost învins de spaniolul Juan Carlos Ferrero, scor 7-6 (7/5), 5-7, 6-7 (5/7), 6-4, 6-4, Richard Gasquet (nr. 13) a pierdut în faţa croatului Ivo Karlovici (4-6, 2-6, 6-2, 6-7), iar Michael Llodra (nr. 29) a fost învins de sud-africanul Kevin Anderson (6-1, 6-2, 6-2). De asemenea, cehul Radek Stepanek, cap de serie numărul 23, a abandonat în meciul cu argentinianul Juan Monaco.

Pe tabloul feminin de la US Open s-au înregistrat, joi, trei eliminări de capi de serie: Vania King (SUA) - Jarmila Gajdosova (Australia/nr. 29) 6-2, 6-0, Silvia Soler-Espinosa (Spania) - Kaia Kanepi (Estonia/nr.31) 6-4, 6-2, Sloane Stephens (SUA) - Shahar Peer (Israel/nr.23) 6-1, 7-6 (7/4).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici