Federer: Am jucat meciuri pe care nu ar fi trebuit să le joc. Ce spune despre o eventuală retragere

Tenismanul elveţian Roger Federer, în vârstă de 32 de ani, fost lider mondial aflat în prezent pe locul 7 ATP, a recunoscut că a făcut greşeli în ceea ce priveşte programul său din acest an şi a vorbit despre ipoteza retragerii din activitate.

499 afișări
Imaginea articolului Federer: Am jucat meciuri pe care nu ar fi trebuit să le joc. Ce spune despre o eventuală retragere

Roger Federer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am jucat meciuri pe care nu ar fi trebuit să le joc", a spus Federer, care în acest an a obţinut un singur titlu, la Halle. "Ar fi trebuit să mă retrag de la Indian Wells înainte de sferturile de finală (n.r. - înfrângere în faţa spaniolului Rafael Nadal, în condiţiile în care elveţianul avea dureri de spate) şi în această vară nu ar fi trebuit să particip la turneele de la Hamburg şi Gstaad. Nu am putut să mă antrenez cum voiam în pauza de şapte săptămâni de după Indian Wells şi am căzut într-o spirală negativă", a precizat sportivul.

Roger Federer a insistat însă că va continua să joace: "Atât timp cât organismul meu şi spiritul sunt gata de călătorie, sunt bucuros să fac ceea ce fac. Voi mai juca un timp, şase luni dificile nu îmi vor schimba părerea. Mi-ar plăcea să particip la Jocurile Olimpice de la Rio", a adăugat elveţianul.

Federer a mai spus că vrea să participe la Turneul Campionilor, de la Londra, care va avea loc începând din data de 4 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici