Fernando Alonso şi Jenson Button vor pilota pentru McLaren în 2015. Kevin Magnussen va fi rezervă

McLaren-Honda a anunţat, joi, că piloţii titulari ai echipei în sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Formula 1 vor fi spaniolul Fernando Alonso şi britanicul Jenson Button, în timp ce danezul Kevin Magnussen va îndeplini rolul de pilot de teste şi de rezervă.

204 afișări
Imaginea articolului Fernando Alonso şi Jenson Button vor pilota pentru McLaren în 2015. Kevin Magnussen va fi rezervă

Fernando Alonso şi Jenson Button vor pilota pentru McLaren în 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fernando Alonso, 33 de ani, dublu campion mondial cu Renault, în 2005 şi 2006, şi-a reziliat de curând contractul cu Ferrari pentru a reveni la McLaren, unde a mai concurat în sezonul 2007.

Experienţa lui Jenson Button, 34 de ani, campion mondial în 2009, cu Brawn GP, a contat în alegerea coechipierului lui Alonso, în faţa tinereţii lui Magnussen, 22 de ani, care a disputat primul său sezon în Marele Circ în 2014.

Cu Button şi Magnussen, McLaren, una dintre cele mai titrate echipe din istoria F1, a terminat în acest an abia pe locul 5 în clasamentul constructorilor.

Team-ul de la Woking a renunţat la motoarele Mercedes pentru a reface parteneriatul cu Honda. Între 1988 şi 1992, McLaren şi Honda au avut o colaborare fructuoasă, materializată în patru titluri mondiale la piloţi (trei cucerite de Ayrton Senna şi unul de Alain Prost) şi tot atâtea la constructori. Pentru ediţia viitoare a Campionatului Mondial de Formula 1, echipa va reveni la denumirea sub care a scris istorie în Marele Circ, McLaren-Honda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici