FIFA donează un milion de dolari pentru criza umanitară din Somalia

FIFA a decis să doneze Comitetului Internaţional al Crucii Roşii un milion de dolari pentru a sprijini programele de ajutor pentru somalezii afectaţi de secetă şi de conflictul din ţară, informează site-ul oficial al forului internaţional.

118 afișări
Imaginea articolului FIFA donează un milion de dolari pentru criza umanitară din Somalia

FIFA donează un milion de dolari pentru criza umanitară din Somalia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O treime din donaţia FIFA va fi folosită pentru achiziţionarea şi transportul alimentelor, care vor reprezenta raţii standard pentru 25.000 de familii sau 150.000 de oameni pentru o perioadă de o lună. Celelalte două treimi vor sprijini activităţile Crucii Roşii în Somalia.

Crucea Roşie se aşteaptă să ajute peste un milion de oameni în următoarele luni cu programe în sudul şi centrul Somaliei, zone aflate în criză de alimente.

FIFA s-a mai implicat în trecut în ajutorarea altor ţări care au avut nevoie ca Japonia, Haiti, Pakistan, China, Chile sau ţările din sud-estul Asiei afectate de tsunamiul din decembrie 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici