FIFA: Valoarea transferurilor internaţionale a crescut cu 41 la sută

Transferurile internaţionale ale jucătorilor de fotbal au reprezentat în 2013 peste 3,7 miliarde de dolari (2,7 miliarde de euro), fiind efectuate peste 12.300 de tranzacţii, a anunţat FIFA, miercuri, în raportul Transfer Matching System, sistemul său de înregistrare.

66 afișări
Imaginea articolului FIFA: Valoarea transferurilor internaţionale a crescut cu 41 la sută

FIFA: Valoarea transferurilor internaţionale a crescut cu 41 la sută

Utilizarea TMS (un serviciu online în care cluburile introduc detaliile tranzacţiilor şi datele privind jucătorul) a devenit obligatorie de la 1 octombrie 2010 pentru toate transferurile internaţionale ale fotbaliştilor profesionişti.

Potrivit FIFA, peste 200 de asociaţii naţionale şi circa 6.000 de cluburi folosesc TMS.

În anul 2013, 12.309 de transferuri internaţionale au fost înregistrate de sistem, adică o sporire cu patru la sută în raport cu anul precedent.

Valoarea acestor tranzacţii, 3,7 miliarde de dolari, a crescut cu 41 la sută.

Brazilia rămâne cea mai activă în materie de transferuri internaţionale, cu 746 jucători transferaţi şi 656 care au părăsit ţara. Conexiunea Brazilia - Portugalia este extrem de activă, 137 de jucători trecând din Portugalia în Brazilia, iar 91 făcând drumul invers.

La capitolul cheltuieli, Anglia este în frunte, cu 913 milioane de dolari, adică un sfert din total. În sens invers, Spania a primit 565 de milioane de dolari din transferuri, mai mult ca orice altă ţară.

Potrivit acestui raport, comisioanele pentru agenţi au crescut cu 30 la sută, în timp ce doar 14 la sută din transferuri au fost negociate cu un intermediar (faţă de 17 la sută în 2012).

Vârsta medie a unui fotbalist transferat în 2013 este de 25 de ani şi trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici