FINALA LIGII EUROPA: CHELSEA câştigă trofeul, după 2-1 cu BENFICA LISABONA - FOTO

Formaţia engleză Chelsea Londra a câştigat Liga Europa, după ce a învins, miercuri, pe Amsterdam ArenA, echipa portugheză Benfica Lisabona, scor 2-1, golul victoriei fiind marcat de Branislav Ivanovici, în minutul 90+3. Jucătorii formaţiei Chelsea, Frank Lampard şi John Terry, au ridicat trofeul Ligii Europa, înmânat de preşedintele UEFA, Michel Platini.

1940 afișări
Imaginea articolului FINALA LIGII EUROPA: CHELSEA câştigă trofeul, după 2-1 cu BENFICA LISABONA - FOTO

FINALA LIGII EUROPA: CHELSEA câştigă trofeul, după 2-1 cu BENFICA LISABONA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La finalul partidei, Terry s-a schimbat în echipamentul de joc şi a ridicat trofeul alături de coechipierul său, la fel ca şi anul trecut, după finala Ligii Campionilor, câştigată cu Bayern Munchen.

Căpitanul echipei Chelsea, John Terry, a suferit o accidentare în partida cu Aston Villa, şi nu a evoluat miercuri seară, acesta fiind cel de-al doilea ultim act al unei competiţii europene pe care îl ratează, după ce a fost suspendat în ediţia de anul trecut a Ligii Campionilor.

În finala de pe Amsterdam ArenA, golurile au fost marcate de Torres '60 şi Ivanovici '90+3, pentru Chelsea, respectiv Cardozo '68 (penalti), după un henţ al lui Azpilicueta, pentru Benfica.

Benfica: Artur - André Almeida, Luisao, Garay (Jardel '78), Melgajero (Ola John '66) - Enzo Pérez, Matic, Rodrigo (Lima '66) - Gaitan, Cardozo, Salvio. Antrenor: Jorge Jesus

Chelsea: Cech - Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, As. Cole - David Luiz, Lampard - Ramires, Mata, Oscar - Torres. Antrenor: Rafael Benitez

Cartonaşe galbene: Garay '45+1 / Oscar '14, Luisao '61

Meciul a fost arbitrat de olandezul Björn Kuipers, ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Sander van Roekel şi Erwin Zeinstra, în timp ce germanul Felix Brych a fost rezervă. Asistenţii suplimentari pentru acest meci au fost Pol van Boekel şi Richard Liesveld.

LIVE TEXT

Minutul 90: FINAL Chelsea câştigă trofeul Ligii Europa.

Minutul 90: GOL CHELSEA! Ivanovici trimite mingea cu capul în poartă, în minutul 3 al prelungirilor.

Minutul 87: Un şut al lui Lampard de la aproximativ 20 de metri loveşte bara în vinclul porţii.

Minutul 81: Ocazie pentru Benfica: Cech respinge de sub bară şutul puternic al lui Cardoso de la peste 20 de metri.

Minutul 67: Benfica egalează. Cardozo marchează de la 11 metri, după un henţ în careu făcut de Azpilicueta.

Minutul 60: GOL CHELSEA! Portarul Cech trimite mingea în adâncime, aceasta ajunge la Fernando Torres la aproximativ 20 de metri de poarta portughezilor, el trece de apărarea Benficăi şi îl învinge pe Artur.

Minutul 51: Benfica marchează, prin Cardozo, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.

Minutul 46: A început repriza secundă.

Minutul 45: PAUZĂ

Minutul 45: Lampard trage peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 40 de metri.

Minutul 33: Ocazie pentru benficaL Gaitan şutează peste poartă din marginea careului.

Minutul 29: Portughezii se apropie din nou periculos de poarta lui Cech, dar preferă să combine în careul lui Chelsea decât să şuteze la poartă.

Minutul 10: Jucătorii echipei Benfica reuşesc să se apropie periculos de poarta formaţiei engleze, fără însă să-şi creeze ocazii de a marca.

Minutul 1: A început prima repriză.

Echipele de start:

Benfica: Artur - André Almeida, Luisao, Garay, Melgajero - Enzo Pérez, Matic, Rodrigo - Gaitan, Cardozo, Salvio. Antrenor: Jorge Jesus

Chelsea: Cech - Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, As. Cole - David Luiz, Lampard - Ramires, Mata, Oscar - Torres. Antrenor: Rafael Benitez

Meciul va fi arbitrat de olandezul Björn Kuipers.

Chelsea s-a calificat în finală, după ce a trecut în penultimul act al competiţiei de formaţia elveţiană FC Basel, scor 2-1 (tur) şi 3-1 (retur).

De cealaltă parte, Benfica Lisabona s-a impus în semifinale în faţa echipei turce Fenerbahce, scor 0-1 (tur) şi 3-1 (retur).

Potrivit presei engleze, căpitanul echipei Chelsea, John Terry, care a suferit o accidentare în partida cu Aston Villa, nu va putea evolua în finala Ligii Europa, acesta fiind cel de-al doilea ultim act al unei competiţii europene pe care îl ratează, după ce a fost suspendat în ediţia de anul trecut a Ligii Campionilor.

The Independent notează că Terry nu va evolua în meciul din această seară, chiar dacă a făcut deplasarea la Amsterdam. Căpitanul echipei Chelsea va fi Frank Lampard, care a preluat banderola şi în finala de anul trecut de la Munchen cu Bayern.

Terry i se alătura pe lista indisponibililor mijlocaşului Eden Hazard, care s-a accidentat în aceeaşi partidă cu Aston Villa.

De asemenea, atacantul Demba Ba nu va juca în meciul de la Amsterdam, deoarece el a evoluat în acest sezon al Ligii Europa cu formaţia Newcastle United.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici