Flacăra olimpică a ajuns în Marea Britanie

Flacăra olimpică a ajuns în Marea Britanie, la bordul unui avion special de la Atena, care a aterizat, vineri seară, la baza militară Culdrose, din Cornwall.

112 afișări
Imaginea articolului Flacăra olimpică a ajuns în Marea Britanie

Flacăra olimpică a ajuns în Marea Britanie (Imagine: Toni Salabasev/Arhiva Mediafax Foto)

Denumită "The Firefly" şi vopsită în galben pentru această ocazie, aeronava a aterizat la baza Culdrose la ora locală 18.26, evenimentul fiind transmis în direct de televiziunea britanică.

Prinţesa Anne, fiica reginei Elizabeth a II-a şi membră a comitetului britanic de organizare a JO, a coborât prima din avion cu dispozitivul în care se află preţioasa torţă, în aplauzele mulţimii de la bază. Ea a fost primită de vicepremierul britanic Nick Clegg.

Alãturi de prinţesa Anne s-au aflat preşedintele Comitetului de Organizare, Sebastian Coe, primarul Londrei, Boris Johnson, şi David Beckham, ambasador al JO.

Începând de sâmbătă, 8.000 de alergători, majoritatea cu vârste mai mici de 25 de ani, vor purta torţa pe o distanţă de 12.875 de kilometri pe suprafaţa Regatului Unit şi a Irlandei, periplul urmând să dureze 70 de zile. Parcursul se va încheia pe stadionul olimpic din Londra, la 27 iulie, când va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Purtată până în prezent de aproximativ 500 de persoane, flacăra olimpică a făcut turul Greciei, parcurgând o distanţă de 3.000 de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici