Flacăra olimpică pentru Soci a fost aprinsă la Olimpia

Flacăra olimpică a fost aprinsă, duminică, la Olimpia, în jurul orei locale 12.45, cu mai mult de patru luni înainte de JO de iarnă de la Soci, într-o ceremonie marcată de prima prezenţă oficială a noului preşedinte al CIO, Thomas Bach.

319 afișări
Imaginea articolului Flacăra olimpică pentru Soci a fost aprinsă la Olimpia

Flacăra olimpică pentru Soci a fost aprinsă la Olimpia

Primul purtător al torţei olimpice a fost schiorul grec Ioannis Antoniou, în vârstă de 18 ani.

Torţa va intra în Rusia la 7 octombrie şi va ajunge la locul de desfăşurare a JO în 7 februarie, la ceremonia de deschidere. Ea va traversa 2.900 de oraşe ruse, pe parcursul a 65.000 de kilometri, urmând să fie purtată de 14.000 de persoane.

Simbolic, flacăra olimpică va fi trimisă şi în spaţiu, în noiembrie, pentru "un sejur" pe Staţia Spaţială Internaţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici