Florin Mergea s-a calificat în turul 3 la Roland Garros, cea mai bună performanţă din carieră

Jucătorul Florin Mergea şi partenerul său croat Martin Draganja s-au calificat, vineri, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, aceasta fiind cea mai bună performanţă la un Grand Slam pentru sportivul român clasat pe locul 51 în ierarhia ATP de dublu.

159 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea s-a calificat în turul 3 la Roland Garros, cea mai bună performanţă din carieră

Florin Mergea s-a calificat în turul 3 la Roland Garros, cea mai bună performanţă din carieră (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Mergea şi Draganja i-au învins, cu scorul de 6-3, 6-4, pe Teimuraz Gabaşvili (Rusia) şi Mihail Kukuşkin (Kazahstan). În faza următoare Mergea şi Draganja vor juca împotriva învingătorilor din meciul Henri Kontinen/Jarkko Nieminen (Finlanda) - Feliciano Lopez/Jurgen Melzer (Spania/Austria).

Calificarea în optimile de finală le aduce învingătorilor din turul doi un premiu total de 31.000 de euro.

Florin Mergea se poate întâlni în sferturile de finală cu fostul său partener Horia Tecău, de asemenea calificat în optimi, în echipă cu olandezul Jean-Julien Roger (cap de serie numărul 13).

Pentru Mergea, aceasta este a treia particpare la French Open, după 2008 şi 2013, când a pierdut în primul, respectiv al doilea tur. Anul acesta, el a jucat în turul 2 la Australian Open.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici