Florin Vulturar: Suntem dispuşi să preluăm "U" Cluj, dar nu putem aştepta la nesfârşit

Clubul de fotbal Universitatea Cluj, care se confruntă cu probleme financiare, ar putea fi preluată de un nou investitor, Alexandrion Group, însă acesta doreşte înfiinţarea unei noi societăţi, dar şi recuperarea brandului şi a palmaresului de la fostul finanţator al echipei, Florian Walter.

1899 afișări
Imaginea articolului Florin Vulturar: Suntem dispuşi să preluăm "U" Cluj, dar nu putem aştepta la nesfârşit

Florin Vulturar: Suntem dispuşi să preluăm "U" Cluj, dar nu putem aştepta la nesfârşit (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"U" Cluj este la vânzare din anul 2012, dar posibilii interesaţi investitori nu au ajuns la nicio înţelegere cu patronul Florian Walter, până în prezent. Ultimul doritor de a se implica la formaţia studenţească este patronul Alexandrion Group, Nawaf Salameh, care este şi sponsor şi partener al COSR.

Discuţiile dintre reprezentanţii Alexandrion Group şi Florian Walter au început la finalul lunii noiembrie, când s-a negociat pentru vechea societate, iar suma avansată de Walter a fost de 1.900.000 de euro. Aceasta a crescut însă progresiv, ajungând la aproximativ 6.500.000 de euro, în această lună, potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX. Negocierile sunt în impas, noii posibili investitori aşteptând concretizarea unor promisiuni din partea autorităţilor locale, cu care au avut întrevederi.

Florin Vulturar, reprezentantul Alexandrion, care se află în Cluj, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX: "Noi nu dorim polemici cu reprezentanţii actualei societăţi. Suntem interesaţi să investim la Universitatea Cluj, chiar dacă am mai avut oferte de la Iaşi şi alte echipe. Situaţia de aici este complicată, dar noi dorim şi sperăm că toate se vor rezolva, că vom reuşi să facem o nouă societate, să păstrăm Centrul de Copii şi Juniori şi să începem acest proiect. Totuşi, acesta nu poate fi început, până nu vor fi recuperate brandul şi palmaresul de către autorităţile locale de la actualii proprietari. Dacă ne doream o echipă de la zero, se cumpărau jucători şi se făcea, dar toate acestea nu se compară cu tradiţia şi istoria Universităţii Cluj. Ne dorim un proiect pe 10-15 ani, dar, din păcate, încă nu putem începe. Aşteptăm veşti de la autorităţile locale în privinţa brandului, iar acestea întârzie. Am cerut şi contractul semnat în vigoare, dar nu l-am văzut, nu l-am primit".

Florin Vulturar a participat la finalul săptămânii trecute la o întâlnire cu fanii Universităţii Cluj. "Suporterii sunt oameni foarte serioşi şi implicaţi. Am avut o discuţie cu ei şi suntem foarte dispuşi să ne implicăm la echipă, dar momentan suntem ţinuţi pe loc de factori independenţi de voinţa noastră. Nu am dat un termen, dar nu putem aştepta nici noi la infinit. În acest moment, nimeni de la Alexandrion nu este implicat în vreun fel la actuala echipă. Noi, cu noul proiect, am dori să începem după ce vor fi rezolvate toate problemele cu vechea societate. Dacă se va realiza proiectul nostru, antrenorul Stelian Gherman va fi implicat în el, vom vedea sub ce formă", a precizat Vulturar.

Stelian Gherman, fost jucător şi antrenor la "U" Cluj, nu a dorit să comenteze actuala situaţie de la echipă. "Vom vedea ce va fi. Momentan, lucrurile sunt complicate, dar nu se pune problema ca eu să vin acum la echipă", a precizat Gherman, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici