Alexander Schmaltzer a decedat

Fostul antrenor de nataţie Alexander Schmaltzer a decedat, luni, la vârsta de 75 de ani, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

595 afișări

"Alexander Schmaltzer s-a născut în 13.02.1937, în Bucuresti, şi ne-a părăsit ieri, 20.02.2012. Unul dintre mentorii nataţiei autohtone, care şi-a continuat visul şi în Germania, cu aceeaşi modestie şi profesionalism. Aparent un om dur, dar cu o sensibilitate cuceritoare, ne-a trasformat pe toţi în discipoli, fără niciun efort! A fost un antrenor sever, corect, punctual şi pretindea sportivilor aceleaşi lucruri. S-a dăruit în totalitate muncii şi avea un talent deosebit să motiveze sportivii pentru a face performanţă. Cu toată severitatea bine mascată, s-a despărţit de noi ca unul dintre cei mai iubiţi antrenori", se arată în comunicat.

Câteva date biografice ale lui Alexander Schmaltzer:

1967-82: Antrenor înot la Şcoala Sportivă nr.2 din Bucureşti;

1968-76: Antrenor înot la echipa naţională de fete;

1968-81: Comentator TV pentru înot, polo şi sărituri;

1982: S-a stabilit în Germania la Spataussiedler;

1984-85: Antrenor înot la Freie Schwimmer Dusseldorf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici