Fostul antrenor Zoran Kurtes a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa

Fostul antrenor al echipei de handbal HCM Constanţa, Zoran Kurtes, care a murit în urmă cu aproximativ trei săptămâni, a primit miercuri, post-mortem, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa.

40 afișări
Imaginea articolului Fostul antrenor Zoran Kurtes a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa

Fostul antrenor Zoran Kurtes a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat miercuri, în şedinţa CJ, că Zoran Kurtes, antrenor al echipei HCM Constanţa din anul 2008, a cucerit două titluri de campion al României şi în acest sezon a reuşit să ajungă în optimile Ligii Campionilor.

Acesta a explicat că prin intermediul acestui titlu vor fi acordate burse în valoare de 250 de euro pe lună pentru fiecare dintre cei doi copii ai lui Zoran Kurtes, până la definitivarea studiilor.

TITLURILE ZILEI

Diploma şi placheta de cetăţean de onoare i-au fost înmânate lui Eden Hairi, antrenorul secund la HCM Constanţa, care a mulţumit consilierilor judeţeni în numele familiei Kurtes.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a anunţat că HCM Constanţa va achita integral familiei lui Zoran Kurtes valoarea contractului pe care acesta îl avea cu gruparea constănţeană până în 2012.

Antrenorul sârb al echipei de handbal masculin HCM Constanţa, Zoran Kurtes, în vârstă de 44 de ani, a murit, în 7 mai, în camera sa de la Hotelul "Flora" din staţiunea Mamaia. El se uita la un meci de baschet, împreună cu un prieten sârb, iar la un moment dat i s-a făcut rău. Prietenul său a sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la sosirea echipajului de la Ambulanţă, Kurtes era în stop cardio-respirator şi fără semne vitale. Medicii i-au făcut manevre de resuscitare, fără să reuşească să-l salveze pe antrenor. Ulterior, necropsia a stabilit că decesul a fost provocat de asfixia mecanică cu conţinut gastric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici