Fostul fotbalist Ilie Bărbulescu, câştigător al Cupei Campionilor Europeni, a decedat la vârsta de 62 de ani

Fostul fundaş Ilie Bărbulescu a murit la vârsta de 62 de ani. Din primele informaţii apărute, se pare că decesul a survenit în somn, în urma unui infarct.

1419 afișări
Imaginea articolului Fostul fotbalist Ilie Bărbulescu, câştigător al Cupei Campionilor Europeni, a decedat la vârsta de 62 de ani

Fostul fundaş Ilie Bărbulescu a decedat la vârsta de 62 de ani

Fostul mare fotbalist al Stelei a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţă, în locuinţa sa din Piteşti, descoperirea fiind făcută de soţia sa, care a alertat autorităţile. Poliţiştii au deschis o anchetă.

Din primele date, nu există suspiciuni, pe corpul fostului mare fotbalist nefiind găsite urme de violenţă.

Deocamdată dată nu se cunoaşte cauza decesului.

Tupeul neînsufleţit al fostului mare fotbalist al Stelei a fost transportat la Serviciul de medicină legală, în vederea efectuării necropsiei.

Ilie Bărbulescu avea 62 de ani şi era consilier local în Piteşti.

Ilie Bărbulescu a fost unul dintre cei mai buni fundaşi pe care i-a dat vreodată România. Cea mai importantă performanţă realizată a fost Cupa Campionilor Europeni cucerită alături de Steaua, în anul 1986. Începutul carierei de profesionişti a fost marcat de o experienţă de 11 ani la Piteşti, în oraşul natal, pentru FC Argeş. Ulterior, a mai evoluat la FC Olt Scorniceşti, Petrolul Ploieşti, Steaua Bucureşti, CS Mioveni şi şi-a încheiat cariera la FC Callatis Mangalia, în 1991.

Pentru naţionala României, Ilie Bărbulescu a prins doar 5 meciuri.

La nivelul palmaresului, fostul fundaş mai are 4 titluri în Dizivia A, două Cupe ale României şi o Supercupă a Europei.

Subprefectul judeţului Argeş, Adrian Bughiu, a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că „lumea sportului este mai săracă” după decesul lui Ilie Bărbulescu.

„Ne-a părăsit Ilie Bărbulescu, iar lumea sportului argeşean şi românesc este tot mai săracă... Sunt onorat de faptul ca am lucrat o bună perioadă la DJST Argeş, alături de fostul mare fotbalist, câştigător al Cupei Campionilor Europeni. Nea Ilie, aşa cum îi spuneam cu toţii, a fost un coleg deosebit, cald, calm, săritor şi plin de poveşti cu umor. Dumnezeu să îl aibă în grijă şi să îi ofere şi în echipa din Cer, locul meritat! Rămân cu regretul ca noi argeşenii, poate nu i-am oferit la momentul potrivit, tot ce ar fi meritat o astfel de valoare”, a scriu Bughiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici