Fostul halterofil bulgar Galabin Boevski a fost expulzat din Brazilia

Fostul halterofil bulgar Galabin Boevski, condamnat în 2012 în Brazilia la peste nouă ani de închisoare pentru trafic de cocaină, a fost expulzat miercuri, a anunţat ministrul bulgar al Afacerilor Externe.

125 afișări
Imaginea articolului Fostul halterofil bulgar Galabin Boevski a fost expulzat din Brazilia

Fostul halterofil bulgar Galabin Boevski a fost expulzat din Brazilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia a fost luată de ministrul Justiţiei din Brazilia şi a fost confirmată de poliţia federală, se arată într-un comunicat dat publicităţii joi.

Ministrul Justiţiei din Brazilia a precizat că, potrivit legii, străinii condamnaţi pentru trafic de droguri pot fi expulzaţi.

Televiziunea publică din Bulgaria, BNT, l-a filmat pe Boevski la sosirea pe aeroportul din Sofia. Sportivul a venit neînsoţit şi nu a vrut să facă declaraţii.

Galabin Boevski, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în octombrie 2011, în prezenţa fiicei sale, pe aeroportul din Sao Paulo, când încerca să revină în Bulgaria cu nouă kilograme de cocaină în bagaje. El a fost condamnat în mai 2012 la nouă ani patru luni de închisoare.

Procurorul General al Bulgariei, Sotir Ţaţarov, şi ministrul Justiţiei din Bulgaria, Zinaida Zlatanova, s-au declarat surprinşi, deoarece nu au avut nicio informaţie privind eliberarea lui Boevski. Cei doi au confirmat absenţa unui acord de asistenţă juridică.

Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria a explicat, joi, că ambasada din Brazilia nu a fost informată decât miercuri despre ora de plecare a halterofilului.

Galabin Boevski este dublu campion mondial (1999, 2001), triplu campion european (1999, 2002, 2003) şi campion olimpic la Sydney în 2000, la categoria 69 de kilograme. El a fost obligat să-şi încheie cariera în 2004, după ce a fost depistat pozitiv şi suspendat opt ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici