Fostul internaţional uruguayan Alcides Ghiggia a încetat din viaţă la 88 de ani

Fostul internaţional uruguayan Alcides Ghiggia, autorul golului decisiv care a adus titlul mondial Uruguayului în meciul cu Brazilia, de pe Maracana, din 1950, a încetat din viaţă, joi, la 88 de ani, anunţă Marca.

92 afișări
Imaginea articolului Fostul internaţional uruguayan Alcides Ghiggia a încetat din viaţă la 88 de ani

Fostul internaţional uruguayan Alcides Ghiggia a încetat din viaţă la 88 de ani

Potrivit soţiei sale, Beatriz, el a murit din cauza unui atac cardiac chiar în ziua în care se împlineau 65 de ani de la victoria de pe Maracana.

În 1950, Brazilia nu avea nevoie decât de o remiză pentru a câştiga (n.r. - faza finală se desfăşura în sistem campionat la care participau patru echipe), iar presa locală titra deja "Brazilia, campioană". Chiar şi oficialii uruguayeni se considerau învinşi înainte de acest meci din ultima rundă. Mai întâi Friaca a deschis scorul pentru Brazilia (minutul 47), iar apoi a Schiaffino a egalat ('66). Ghiggia a marcat golul victoriei în minutul 79.

Acest succes i-a permis să semneze cu Roma şi AC Milan şi chiar a purtat tricoul Italiei într-o perioadă în care un jucător putea schimba selecţionata.

Revenit în Uruguay, el a jucat până la 42 de ani. Apoi a lucrat într-un casino, şi-a deschis o şcoală de şoferi înainte de profita de pensia specială de campion mondial.

"Doar trei persoane au redus la tăcere Maracana: Papa, Frank Sinatra şi eu", spunea Alcides Edgardi Ghiggia, cel ce a oferit Cupa Mondială Uruguayului, în 1950, pe miticul stadion din Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici