Fostul jucător australian de tenis Bob Hewitt a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală

Fostul jucător australian Bob Hewitt a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală asupra a trei femei, în perioada în care era antrenor, în anii '80-'90, informează Associated Press.

165 afișări
Imaginea articolului Fostul jucător australian de tenis Bob Hewitt a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală

Fostul jucător australian de tenis Bob Hewitt a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Mai multe femei au depus mărturie în procesul care a început în luna februarie la un tribunal din Johannesburg, iar judecătorul Bert Bam l-a găsit vinovat pe Hewitt pentru două acuzaţii de viol şi una de agresiune sexuală.

În 2010, Bob Hewitt, în vârstă de 75 de ani, a fost suspendat din "Hall of Fame-ul" tenisului, din cauza acuzaţiilor de abuz sexual asupra unor tinere pe care le-a antrenat.

În urma anchetei efectuate de un avocat la cererea "Hall of Fame", instituţia a decis să retragă placheta fostului campion de dublu, câştigător a 15 titluri de Grand Slam la masculin şi la mixt, între anii 1960 şi 1970, şi să şteargă toate referinţele cu numele său.

Bob Hewitt este născut în Australia, dar are şi cetăţenia statului Africa de Sud, ţară în care locuieşte şi în care este cercetat pentru faptele sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici