Fotbaliştii din Liga I vor evolua în etapa a XIV-a cu banderole albe, ca formă de protest

Fotbaliştii din Liga I au hotărât să evolueze cu banderole albe în meciurile din etapa a XIV-a, ca formă de protest pentru necomunicarea deciziilor în scris în timp util de către Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a LPF, 25 de jucători fiind afectaţi de acest fapt.

236 afișări
Imaginea articolului Fotbaliştii din Liga I vor evolua în etapa a XIV-a cu banderole albe, ca formă de protest

Fotbaliştii din Liga I vor evolua în etapa a XIV-a cu banderole albe, ca formă de protest (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Jucători reprezentativi de la majoritatea cluburilor din Liga I s-au întâlnit, marţi, într-o reuniune de lucru a fotbaliştilor profesionişti din Liga I organizată de AFAN.

Printre cei 25 de jucători care sunt afectaţi de întârzierea publicării deciziilor de către CSL se numără Romeo Surdu, Emilian Dolha, Florin Maxim, Candido Costa, Eduard Stăncioiu sau Casian Miclăuş, ultimul aşteptând decizia înscrisă din 31 mai.

Preşedintele AFAN, Dumitru Costin, a precizat că preşedintele CSL, Valentin Cocean, a motivat întârzierea comunicării înscrise a deciziilor prin certificate medicale, însă putea să delege atribuţiile altor membri.

La reuniunea jucătorilor au participat reprezentanţi a 14 cluburi din Liga I, singurele echipe fără fotbalişti la întâlnire fiind CFR Cluj, Universitatea Cluj, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Dacia Mioveni.

Dumitru Costin a consideră că dacă fotbaliştii din Liga I sunt uniţi, li se vor respecta şi drepturile. "Fotbaliştii pot fi ajutaţi. Au înţeles că se pot ajuta între ei. Familia fotbaliştilor poate să fie puternică doar unită. Intrăm într-o nouă fază a organizaţiei. De acum vor fi informaţi mai bine fotbaliştii de tot ce se întâmplă. Sunt forme multiple cu care putem să ne apărăm, de la avertismente până chiar la amânarea meciurilor. Am discutat de elementele juridice ale contractelor. Trebuie să fie implementat şi în România contractul standard aprobat de FIFA şi UEFA. În România, acest contract a fost driblat cu Legea Sportului. În prezent, 90 la sută dintre fotbalişti au contracte civile. Sunt sunaţi apoi de fisc şi somaţi să plătească fără să ştie măcar că sunt datori", a spus Costin.

Portarul echipei Rapid, Daniel Coman, prezent la reuniune, consideră că fotbaliştii români nu sunt respectaţi. "Au fost mai multe probleme ale jucătorilor care au fost discutate. Suntem la nivelul discuţiilor acum, vom pune lucrurile la punct. Dacă vom fi uniţi, vom face lucruri măreţe împreună. Deocamdată, fotbaliştii nu sunt respectaţi de nimeni. Vrem să punem aceste lucruri la punct", a spus Dani Coman.

Printre jucătorii prezenţi la reuniune s-au numărat: George Galamaz, Dan Alexa, Ovidiu Burcă, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae, Cătălin Munteanu, Marius Pena, Robert Ilyeş, Sorin Ghionea, Adrian Iencsi şi Florin Maxim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici