Fotbaliştii se revoltă împotriva ritmului infernal în care sunt puşi să joace. Luka Modric numeşte „infernal” programul internaţional

Mijlocaşul Luka Modric, de la Real Madrid, a calificat programul internaţional de după sezon drept "inuman şi anormal", după ce a jucat 4 meciuri în 10 zile pentru Croaţia.

523 afișări
Imaginea articolului Fotbaliştii se revoltă împotriva ritmului infernal în care sunt puşi să joace. Luka Modric numeşte „infernal” programul internaţional

Fotbaliştii se revoltă împotriva ritmului infernal în care sunt puşi să joace. Luka Modric numeşte „infernal” programul internaţional

Modric a jucat un rol important în toate cele patru meciuri din Liga Naţiunilor împotriva Austriei, Franţei (de două ori) şi Danemarcei, fiind titular de două ori şi jucând mai mult de o jumătate de oră de pe bancă în celelalte două.

Aceste meciuri au venit la finalul unui sezon de club epuizant pentru veteranul mijlocaş, prima partidă a Croaţiei în Liga Naţiunilor având loc la doar câteva zile după finala Ligii Campionilor.

După un început dificil al noii campanii, început cu o înfrângere în faţa Austriei, Croaţia a obţinut o remiză împotriva campioanei mondiale Franţa, înainte de victorii consecutive cu 1-0 în deplasare în faţa Danemarcei şi Franţei. În cea din urmă, Modric a marcat golul victoriei din penalty.

„Aceste rezultate înseamnă cu siguranţă ceva pentru noi. Fiecare meci pentru echipa naţională este important, chiar şi cele amicale", a declarat el pentru Nova TV, citat de 90min.com.

„Dar programarea şi aglomeraţia acestor meciuri mă deranjează. Acest lucru este inuman şi nu este normal. Dar trebuie să dai maximum şi cred că am dat mai mult decât atât".

În mod normal, în această vară ar fi trebuit să aibă loc Cupa Mondială, dar căldura toridă din Qatar a făcut ca turneul să fie mutat în iarnă. Acest lucru le va permite jucătorilor să aibă acum o pauză adecvată de la fotbal pentru a se odihni şi a se recupera, deşi calendarul din mijlocul sezonului 2022/23 le va da puţin timp internaţionalilor pentru a se pregăti pentru Cupa Mondială sau pentru a se recupera din cauza solicitărilor legate de meciurile de la cluburi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici