Fotbalistul Julian Green a ales să reprezinte SUA

Tânărul atacant al echipei Bayern Munchen Julian Green, ce are naţionalitate germană şi americană, a ales să evolueze pentru naţionala SUA, ţara în care s-a născut.

70 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul Julian Green a ales să reprezinte SUA

Fotbalistul Julian Green a ales să reprezinte SUA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Având tatăl american şi mama germană, Green a făcut parte din echipele naţionale de juniori ale Germaniei, la Under 16, 17 şi 19. Totuşi, el a jucat şi în reprezentativa americană Under 18, informează ediţia online a L'Equipe.

Dacă cererea sa adresată FIFA va fi aprobată, Green va putea evolua cu naţionala SUA la Cupa Mondială din Brazilia.

"Evident, nu a fost o decizie uşor de luat. Mi-am acordat timp pentru a discuta cu familia mea. Sunt născut în Florida şi tatăl meu locuieşte încă aici, astfel că am rădăcini adânci în SUA şi aş fi foarte mândru să reprezint această ţară", a spus jucătorul, într-un comunicat.

German de origine, fotbalist şi antrenor al Nationalmannschaft, dar locuind acum în California, selecţionerul SUA, Jurgen Klinsmann, a primit cu bucurie decizia lui Green. "Aşa cum am spus deja, el este un talent special. Am dorit ca el să se simtă confortabil cu proiectul nostru şi mai ales să-şi asculte inima atunci când ia decizia. Vreau să le mulţumesc lui Karl-Heinz Rummenigge şi celor de la Bayern pentru susţinerea lor în această aventură. Este un jucător entuziasmant cu un viitor promiţător", a spus Klinsmann.

Green, 18 ani, a participat recent la un stagiu de pregătire cu naţionala americană, înaintea meciului amical cu Ucraina şi ulterior a luat decizia de a evolua pentru SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici