FOTO Povestea unui „IronMan” de cursă lungă: un fost poliţist îndrăgostit de sport, deşi a fost diagnosticat cu cancer

  • Brian Kozera a aflat că are cancer când a mers la doctor pentru o banală hernie
  • El are trei fiice, Paige, Josie şi Avery, toate pasionate de sporturi outdoor
  • A avut nevoie de un transplant de măduvă, dar nici asta nu l-a ţinut departe de sport
194 afișări
Imaginea articolului FOTO Povestea unui „IronMan” de cursă lungă: un fost poliţist îndrăgostit de sport, deşi a fost diagnosticat cu cancer

BRIAN KOZERA E NUMELE UNUI SUPEREROU

Brian Kozera a auzit, la 36 de ani, un cuvânt de care toţi ne ferim: cancer. Acum, după şase concursuri IronMan, se pregăteşte pentru a merge la Mondiale. 

Iată povestea unui om care e un exemplu pentru mulţi alţii. Diagnosticat cu limfomul Hodgkins în mai 2014, fostul ofiţer de poliţie şi-a văzut de viaţă. După 16 şedinţe de chimioterapie şi un transplant de măduvă, a mers în Austria. Aici a terminat un concurs IronMan. Competiţia este una dintre cele mai grele din lume. Constă în 4 km de înot, 180 km de mers pe bicicletă şi 42 km alergare. De atunci, Brian a mai terminat alte cinci astfel de concursuri. Cancerul încă nu a plecat definitiv. 

„Înainte să conştientizezi, eşti acolo. În costumul de înot, cu bicicleta pregătită şi… 3,2,1 se aude pistolul de start şi porneşti. Încerc să fiu implicat în toate, în golf, caiac, alergări, orice care-mi permite să ies şi să fiu activ, să am parte de o aventură”, a povestit el pentru Fox Chase Cancer Center.

Acum, visul său este de a deveni cel mai tare IronMan. Se pregăteşte pentru Campionatele Mondiale din Kona, Hawaii. Vrea să strângă 100 de mii de dolari pentru cei care suferă de leucemie. Şi, după exemplul dat, nimeni nu are niciun dubiu că va reuşi. 

„Când stăteam în patul din spital, mă gândeam că o să încerc din nou, nu o să-mi irosesc timpul. Un prieten, John, mi-a zis: Dacă baţi cancerul, participăm la un IronMan împreună. Nici măcat nu mă externaseră. Şi mi-a spus că suntem înscrişi, mergem în Austria anul următor”, îşi aminteşte Brian Kozera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici