Franţa şi Portugalia s-au calificat la turneul final al Campionatului Mondial din 2018

Echipa naţională de fotbal a Franţei şi selecţionata Portugaliei au obţinut, marţi seara, calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia 2018, după ce au câştigat grupele A şi B, în timp ce Suedia, Elveţia şi Grecia vor evolua la baraj.

327 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Portugalia s-au calificat la turneul final al Campionatului Mondial din 2018

Franţa şi Portugalia s-au calificat la turneul final al Campionatului Mondial din 2018

Franţa a învins Belarus, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Antoine Griezmann, în minutul 27, şi Olivier Giroud, în minutul 33, respectiv Anton Saroka, în minutul 44, şi a încheiat grupa A pe primul loc, cu 23 de puncte.

Suedia a ocupat locul 2 în grupa A, cu 19 puncte, şi va evolua la baraj, în ciuda eşecului din Olanda, scor 2-0. Olandezii au adunat tot 19 puncte, dar au avut golaveraj inferior faţă de suedezi.

La rândul său, echipa Portugaliei a învins Elveţia, scor 2-0, după autogolul lui Johan Djourou, din minutul 41, şi golul înscris de Andre Silva, în minutul 57. Echipa pregătită de Fernando Santos a acumulat, astfel, 27 de puncte, şi s-a clasat pe primul loc în grupa B, având golaveraj mai bun decât Elveţia, care a strâns tot atâtea puncte şi va juca la baraj.

Marţi, au mai avut loc meciuri în grupa H, unde Belgia, deja calificată, a învins Cipru, cu scorul de 4-0. Locul de baraj a fost ocupat de Grecia, care s-a impus, pe teren propriu, în faţa Gibraltarului, scor 4-0.

Portugalia şi Franţa se alătură, astfel, celorlalte şapte câştigătoare de grupă, Belgia, Germania, Spania, Anglia, Polonia, Islanda şi Serbia. De asemenea, Rusia are locul asigurat, în calitate de ţară gazdă.

La baraj vor evolua Elveţia, Italia, Danemarca, Croaţia, Suedia, Irlanda de Nord, Grecia şi Irlanda. Slovacia a acumulat cele mai puţine puncte dintre cele nouă ocupante de loc 2 şi a fost eliminată.

Clasamentul locurilor 2:

1. Elveţia – 24 de puncte
2. Italia – 17 p.
3. Danemarca – 14 p.
4. Croaţia – 14 p.
5. Suedia – 13 p.
6. Irlanda de Nord – 13 p.
7. Grecia – 13 p.
8. Irlanda – 13 p.
9. Slovacia – 12 p.

*Nu au fost luate în calcul rezultatele obţinute cu ultima clasată din fiecare grupă.

Rezultatele înregistrate, marţi, în ultima rundă a grupelor de calificare la Campionatul Mondial din Rusia:

Grupa A:

Franţa - Belarus 2-1 (Griezmann 27', Giroud 33'/Saroka 44')

Olanda - Suedia 2-0 (Robben 16', 40')

Luxemburg - Bulgaria 1-1 (Thill 4'/'Chochev 68')

Grupa B:

Portugalia - Elveţia 2-0 (Djourou 41'-autogol, Andre Silva 57')

Ungaria - Insulele Feroe 0-0

Letonia - Andorra 4-0 (Ikaunieks 11', Salaba 19', 59', Tarasovs 63')

Grupa H:

Grecia - Gibraltar 4-0 (Torosidis 32, Mitroglou 61, 64, Gianniotas 78)

Belgia - Cipru 4-0 (E. Hazard 13', 62'-penalty, T. Hazard 52', Lukaku 78)

Estonia - Bosnia 1-2 (Antonov 78'/Hajrovic 4', 84')

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici