Fratele lui Lewis Hamilton, primul pilot cu dizabilităţi care va concura în campionatul de turisme

Fratele pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton, Nicolas, va fi primul şofer cu dizabilităţi care va concura în Campionatul Britanic de Turisme (BTCC), el urmând să ia startul la cinci dintre cele zece etape ale competiţiei, informează dailymail.co.uk.

304 afișări
Imaginea articolului Fratele lui Lewis Hamilton, primul pilot cu dizabilităţi care va concura în campionatul de turisme

Fratele lui Lewis Hamilton, Nicolas (Imagine: blog.mercedes-benzsouthwest.co.uk)

Tânărul de 22 de ani suferă de o boală neurologică, paralizie cerebrală, care afectează mişcarea şi coordonarea.

Problema neurologică apare în cazul în care creierul se dezvoltă anormal sau este deteriorat înainte, în timpul sau la scurt timp după naştere. Principalele simptome ale paraliziei cerebrale devin evidente în primii trei ani de viaţă ai copilului. Simptomele constau în rigiditate musculară sau stare de leşin, slăbiciune musculară, mişcările corpului sunt aleatorii şi necontrolate, probleme de echilibru şi coordonare.

Nicolas Hamilton a concurat în sezoanele 2011 şi 2012 în Cupa Renault Clio.

"Sunt incredibil de încântat că voi concura în BTCC pentru AmD Tuning. BTCC este cea mai importantă competiţie motorizată din Regatul Unit, iar această ocazie reprezintă cea mai mare provocare a carierei mele. Voi avea multe de învăţat, iar aşteptările mele sunt acelea de a progresa ca şofer. În timp ce urmăresc să devin un şofer mai bun, vreau să-i inspir pe alţii să depună eforturi pentru a-şi atinge propriile scopuri, indiferent de situaţia lor în viaţă", a declarat Nicolas Hamilton.

El va lua startul la etapele de la Croft Circuit (27-28 iunie), Snetterton (8-9 august), Rockingham (5-6 septembrie), Silverstone (26-27 septembrie) şi Brands Hatch (10-11 octombrie) pe o maşină Audi S3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici