FRF: Măsura reducerii drepturilor financiare ale jucătorilor are nevoie de un aviz juridic

Consilierul juridic al FRF, Adrian Stângaciu, a precizat, marţi, pe site-ul federaţiei, că hotărârea Comitetului Executiv de a permite cluburilor reducerea unilaterală a drepturilor financiare ale jucătorilor "nu poate produce efecte până la obţinerea unui aviz emis de Departamentul Juridic al FRF".

16 afișări
Imaginea articolului FRF: Măsura reducerii drepturilor financiare ale jucătorilor are nevoie de un aviz juridic

FRF: Măsura reducerii drepturilor financiare ale jucătorilor are nevoie de un aviz juridic (Imagine: Mediafax Foto)

Comitetul Executiv al FRF a decis, în şedinţa de luni şi în absenţa preşedintelui Mircea Sandu, că grupările pot reduce unilateral, cu cel mult 50 la sută, pe o perioadă de maxim un an, drepturile financiare ale jucătorilor, din cauza crizei economice la nivel naţional şi mondial, considerată a fi o situaţie de forţă majoră. Şedinţa a fost condusă de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FRF.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, că decizia de a permite cluburilor să reducă unilateral drepturile financiare ale jucătorilor a fost "luată în pripă", membrii Comitetului Executiv neavând o astfel de atribuţie. Sandu a adăugat că ar fi intrat în grevă, dacă ar fi fotbalist şi clubul i-ar fi redus unilateral contractul.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), Dumitru Costin, a declarat că sindicatul va da în judecată toate cluburile care vor micşora unilateral salariile jucătorilor, ca urmare a deciziei luate în cadrul Comitetului Executiv al FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici