FRF, obligată la plata a 80.000 de euro într-un proces cu un fost sponsor al CCA

Federaţia Română de Fotbal a fost obligată de către Tribunalul Braşov la plata a 358.497 de lei, aproximativ 80.000 de euro, drept daune interese pentru nerespectarea contractului cu fostul sponsor tehnic al CCA, Masita Profesional Team, se arată pe portalul instanţelor de judecată.

201 afișări
Imaginea articolului FRF, obligată la plata a 80.000 de euro într-un proces cu un fost sponsor al CCA

FRF, obligată la plata a 80.000 de euro într-un proces cu un fost sponsor al CCA (Imagine: Catalina Filip-Mediafax Foto)

"Admite cererea formulată de reclamanta SC Masita Profesional Team SRL în contradictoriu cu pârâta Federaţia Română de Fotbal - Comisia Centrală a Arbitrilor. Obligă pârâta la plata sumei de 358.497,16 lei către reclamantă cu titlu de daune interese şi 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată", se arată în soluţia pronunţată la 18 mai, de Tribunalul Braşov.

Prin angajamentul semnat cu FRF, Masita se obliga să asigure echipament arbitrilor din primele trei eşaloane valorice în valoare de 40.000 de euro. Contractul de sponsorizare dintre Masita şi Federaţia Română de Fotbal era încă în vigoare în toamna anului trecut, când producătorul de echipament sportiv Joma a devenit noul sponsor tehnic al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Contactat de MEDIAFAX, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Ion Crăciunescu a declarat că intenţia de a renunţa la contractul cu Masita i-a aparţinut actualului vicepreşedinte al comisiei, Alexandru Deaconu. "Masita a fost un partener extrem de serios, a fost, alături de Lotto şi Burger, primii sponsori care au venit în arbitrajul românesc. Pentru prima dată în istorie a venit acest sponsor care ne-a oferit echipament gratuit şi s-a comportat impecabil. Când a venit «Brichetă» (n.r. - vicepreşedintele CCA, Alexandru Deaconu, fost preşedinte al comisiei), primul lucru pe care l-a făcut a fost să renunţe la Masita. Eu am lucrat foarte bine cu ei, ajunsesem să facem pachete cu preţuri mai bune şi pentru arbitrii de la judeţ, chiar s-au comportat impecabil. Când ai asemenea parteneri şi le dai cu piciorul înseamnă că e putred ceva. Asta a demonstrat şi justiţia, de altfel", a declarat Crăciunescu pentru MEDIAFAX.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Alexandru Deaconu nu a putut fi contactat.

Producătorul de echipament sportiv Joma urmează să devină sponsor tehnic şi al echipei naţionale. "Tricolorii" vor evolua cu noul echipament începând de la meciul cu Irlanda de Nord, programat la 13 iunie, la Belfast, în preliminariile CE 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici