Generaţia de Aur, pregătiri pentru meciul de adio. Alarmă în tabăra tricolorilor: Răducioiu, accidentat!

Meciul de adio al celei mai de succes naţionale de fotbal din istoria României, locul 5 la Cupa Mondială din SUA 1994, este programat sâmbătă seară, pe Arena Naţională, de la ora 20.30, urmând să se dispute cu 55.000 de oameni în tribune.

868 afișări
Imaginea articolului Generaţia de Aur, pregătiri pentru meciul de adio. Alarmă în tabăra tricolorilor: Răducioiu, accidentat!

Balint se dă cu trotineta electrică FOTO: Daniel Conţescu

Fotbaliştii care au adus gloriei României, urcând naţionala până pe locul 5 în lume la World Cup SUA 1994, au efectuat astăzi penultimul antrenament înaintea marelui eveniment de sâmbătă seară.

Şedinţa de pregătire a avut loc, ca de obicei, pe stadionul de lângă Arcul de Triumf din Bucureşti. Mâine, la prânz, va avea loc ultimul antrenament al tricolorilor.

Suntem asiguraţi la portari

La mişcarea de astăzi au fost prezenţi Stelea, Prunea şi Preda, cei trei portari prezenţi la turneul final, plus antrenorul lor de portari, Ţeţe Moraru.

Iar ca jucători de câmp - Gică Hagi (nu s-a pregătit), Gică Popescu, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan şi Florin Răducioiu, supervizaţi de medicul generaţiei, Pompiliu Popescu.

Răducioiu a luat prea în serios şedinţa de pregătire şi a plecat acasă cu dureri musculare. „S-ar putea să nu pot juca sâmbătă. Am tras ca nebunul, cu preparatorul fizic al lui Reghecampf, şi m-am ales cu probleme serioase”, ne-a spus Răducioiu.

Fotbalistul lansat de Dinamo a fost autor a 5 goluri la Mondialul american (câte o dublă cu Columbia şi cu Suedia plus un penalty cu nordicii).

După ce a lipsit cu Argentina din pricina cartonaşelor, „Marele Blond” riscă să sară şi peste meciul de adio al generaţiei sale.

De la antrenament, Gabi Balint, unul dintre secunzii lui Anghel Iordănescu în 1994, s-a lăsat dus acasă de o trotinetă electrică. Se ştie că „Găboajă” este un împătimit al motoarelor, folosindu-şi des motocicletele.

Marele Maldini, prea scump

De la antrenament au lipsit nume grele, precum Hagi, Petrescu, Mihali, Belodedici, Selymes, Munteanu, Lupescu, Adrian Ilie, Ilie Dumitrescu, Lăcătuş şi Panduru.

Absenţa unora este justificată, Sabău şi Gâlcă pregătind barajul pentru Conference League dintre echipele U Cluj şi CSU Craiova.

Pe „Arena Naţională”, sâmbătă seară vor putea fi văzute în acţiune două Baloane de Aur, bulgarul Hristo Stoicikov şi brazilianul Rivaldo, precum şi un mare antrenor al lumii, portughezul Jose Mourinho, ultima oară la AS Roma.

Lista invitaţilor putea fi mai strălucitoare, dar bugetul acţiunii nu a permis extravaganţe. „De la AC Milan vor veni Dida şi Panucci. Am vrut să-i aducem pe Maldini şi pe Totti, dar costau foarte mult”, ne-a dezvăluit, azi, Răducioiu.

Marele Maldini, ultima oară oficial la AC Milan, a evoluat la Cupa Mondială din 1994, terminând pe locul 2 (Italia a pierdut finala la penalty-uri în faţa Braziliei lui Romario şi Bebeto).

Tricolorii vor avea vineri la prânz o altă acţiune publicitară în preajma „Arenei Naţionale”, ocazie cu care va fi dezvelită o poartă care va avea însemnate locurile în care s-au marcat golurile noastre la World Cup 1994.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici