George Cosac: Cu siguranţă în 2016 clasamentul WTA va începe cu Simona Halep

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, vineri, că este încrezător în capacitatea Simonei Halep de a se impune în faţa Flaviei Pennetta în semifinale la US Open şi a precizat că în 2016 clasamentul WTA va începe cu sportiva română.

167 afișări
Imaginea articolului George Cosac: Cu siguranţă în 2016 clasamentul WTA va începe cu Simona Halep

George Cosac (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Va fi o partidă foarte disputată. Am urmărit şi partidele Flaviei Pennetta şi ea se află într-o formă foarte bună, dar am încredere în capacitatea Simonei de concentrare şi în dorinţa ei de autodepăşire. La cum a jucat ultima partidă, cu Azarenka, cred că porneşte favorită în faţa Serenei (Williams) în cazul în care vor juca finala. Este într-o formă foarte bună, are încredere totală şi se pare că nou-veniţii în echipa Simonei sunt o parte a acestui succes, că o ajută foarte mult. Simona face la acest turneu unul dintre cele mai bune jocuri ale ei. Este într-un salt valoric, şi-a îmbunătăţit foarte mult jocul defensiv. Până acum în momentul în care se punea presiune pe ea răspundea destul de greu, dar în meciul cu Azarenka ne-a arătat un cu totul alt joc. Răspunde foarte bine presiunii şi poate deveni cea care controlează ostilităţile. Cu siguranţă este mai puternică decât în 2014 şi cu siguranţă în 2016 clasamentul WTA va începe cu Simona Halep", a spus Cosac.

El a precizat că în cazul în care Simona Halep va accede în finala US Open, meciul va putea fi urmărit "într-o locaţie de o dimensiune surpriză". "Am vorbit astăzi, dar nu pe Arena Naţională, se va vedea într-o altă locaţie de o dimensiune surpriză. Cu siguranţă ea ar umple Arena Naţională, cred că are cei mai mulţi fani fără să jignim ceilalţi sportivi din România. Cred că este sportivul cel mai în vogă, cu cei mai mulţi fani", a menţionat Cosac.

George Cosac este de părere că România va juca finala Cupei Federaţiei: "Vom juca finala Cupei Federaţiei pentru că avem toate şansele. Am avut câteva discuţii cu colegii şi ne-am gândit să o organizăm pe o arenă sportivă. Pe o arenă de fotbal, nu ştiu dacă va fi Arena Naţională sau alta".

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat că are emoţii pentru Simona Halep, înaintea semifinalelor US Open. "Gândurile nostre sunt către Simona, toată România se gândeşte la Simona. Categoric am emoţii pentru ea. Trăiesc din nou emoţiile de pe stadion atunci când concuram eu. Simona Halep este un model. Toată media internaţională este astăzi cu ochii pe România. Ce poate fi mai frumos decât să ne promovăm prin sport? Cu siguranţă ar umple Arena Naţională şi e normal pentru că toată România vrea să o vadă jucând acasă", a spus Szabo.

Simona Halep, locul 2 WTA, o întâlneşte pe italianca Flavia Pennetta, numărul 26 mondial, astăzi, de la ora 18.00, în semifinalele turneului US Open, ultimul Grand Slam al anului. În cea de-a doua semifinală vor juca Serena Williams (SUA, locul 1 WTA) şi Roberta Vinci (Italia, locul 43 WTA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici