Gheorghe Ştefan aşteaptă mai multă transparenţă de la viitorul preşedinte al LPF

Gheorghe Ştefan, preşedintele de onoare al FC Ceahlăul, club care l-a propus la conducerea LPF pe Gino Iorgulescu, a declarat, luni, că aşteaptă de la viitorul preşedinte al ligii mai multă transparenţă.

65 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Ştefan aşteaptă mai multă transparenţă de la viitorul preşedinte al LPF

Preşedintele de onoare al FC Ceahlăul, Gheorghe Ştefan (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Întrebat la DigiSport ce aşteaptă de la noul preşedinte al LPF, primarul oraşului Piatra Neamţ a răspuns: "Mai multă transparenţă şi deciziile majore care se iau la ligă să fie cunoscute de toţi conducătorii de cluburi. Asta e opinia mea. Nu spun că Dragomir ar face lucruri ascunse sau cu răutate, dar dacă s-ar face şedinţe în care noi am fi consultaţi poate am avea şi noi şi idei şi propuneri în favoarea dezvoltării fotbalului românesc."

Ştefan a afirmat că Iorgulescu are valoare să conducă Liga Profesionistă de Fotbal şi estimează că acualul preşedinte Dumitru Dragomir are un uşor avantaj pentru că este în funcţie. "Eu cred că Iorgulescu are valoare să conducă liga profesionistă. El a mai candidat împotriva lui Dragomir şi a pierdut, se poate întâmpla orice. Mi-aş dori să câştige, nu l-am propus ca să fie un candidat de formă, un iepure al lui Dragomir. Sunt convins că vor fi şi alte cluburi care îl vor vota pe Iorgulescu, nu ştiu câte, dar vor fi. Depinde de programul fiecăruia. Cred că sunt la paritate sau un mic avantaj pentru Dragomir, fiind în funcţie", a spus el.

Gheorghe Ştefan a lăsat să se înţeleagă că Dragomir este de prea mult timp în funcţie şi nu mai poate performa. "Eu am trei mandate de primar şi am spus că nu voi mai candida, trei mandate sunt suficiente, trebuie să vină altcineva cu idei noi, cu proiecte noi. Cred că la un moment dat te uzezi într-o funcţie dacă eşti de prea mult timp şi cred că nu mai ai puterea aia de muncă şi dorinţa să performezi. Şi la preşedinţia României, Constituţia nu îţi dă voie decât la două mandate, şi la americani...", spus Ştefan, care a respins faptul că susţinerea lui Gino Iorgulescu ar avea o legătură cu faptul că fratele acestuia, Vicenţiu, este preşedinte executiv la Ceahlăul.

Edilul s-a referit şi la actuala ediţie a Ligii I, afirmând că, în opinia sa, Steaua este ajutată de arbitri să câştige campionatul. "Steaua nu a câştigat campionatul, dar are multe puncte făcute din erori de arbitraj în favoarea lor. Cred că are vreo şase. Nu e o întâmplare", a afirmat Ştefan.

Fostul preşedinte al FC Naţional, Gino Iorgulescu, şi-a depus luni candidatura la preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), alegerile fiind programate la 14 noiembrie. El a fost propus de clubul Ceahlăul Piatra Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici