Gheorghe Tadici: Acum e prematur să tragem concluzii

Antrenorul naţionalei feminine, Gheorghe Tadici, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că parcursul echipei la CE din Serbia, unde a ocupat locul 10, este doar primul pas din reconstrucţia reprezentativei.

167 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Tadici: Acum e prematur să tragem concluzii

Gheorghe Tadici: Acum e prematur să tragem concluzii

Naţionala României a părăsit Novi Sad vineri dimineaţa, iar la ora transmiterii acestei ştiri se află aproape de Zrenjanin, în drum spre Timişoara. De acolo, fiecare jucătoare va pleca la clubul său, excepţie făcând Ionela Stanca, ce a părăsit Serbia cu avionul spre Franţa, unde se află familia sa. Antrenorul Gheorghe Tadici a declarat că nu este supărat de locul 10 ocupat de România la CE din Serbia şi a explicat: "O să analizăm la rece fiecare joc, tot parcursul României. O să solicit şi părerea Comisiei Tehnice din FRH, apoi tragem linie, adunăm-scădem şi tragem concluzii. Acum e prematur să facem asta, la cald, ar putea fi concluzii pripite. Să treacă sărbătorile de iarnă, iar prin ianuarie vom avea timp de analize şi strategii viitoare".

Tehnicianul ardelean s-a arătat însă mulţumit de câteva aspecte din meciul de joi seara, cu Germania (23-25). "S-a demonstrat în jocul cu Germania că sunt câteva jucătoare cu potenţial, are au reuşit să întoarcă totul în repriza secundă, pe care am câştigat-o. Au potenţial pentru viitor, iar acesta e un lucru pozitiv. Germania avea nevoie de multe goluri, pentru a încheia pe locul 3, dar nu a putut obţine asta", a spus Tadici, care a mai completat: "Cât despre tot lotul României, selecţia făcută.... pot spune şi aşa: după război, mulţi viteji se-arată. Acest Campionat European a fost un prim-pas al reconstrucţiei, nu am avut un obiectiv de clasare pe un loc anume. Reconstrucţia treptată a fost şi opţiunea Comisiei Tehnice şi a federaţiei şi dau exemplul Rusiei. Au adus jucătoare noi în echipă, dar le-au păstrat pe Sidorova, Postnova, Khmyrova, vreo 4-5 jucătoare cu experienţă. Revenind la aceste Europene, cred că important este ca din lecţiile oferite de viaţă şi de competiţie să învăţăm. Dar şi să nu uităm că echipa noastră nu era cea cu care am mers să câştigăm titlul european, iar unele adversare au început o strategie în urmă cu vreo 5 ani. Sigur că nu e nimeni bucuros de cum am încheiat, dar sunt şi alte exemple, cum ar fi Franţa, care avea obiectiv de a cuceri medalia de aur şi a terminat pe locul 9 sau Spania, bronzul olimpic de la Londra, care a încheiat pe 11. Pe viitor, o să împrumutăm şi noi de la alţii strategii, dacă se va dori, iar dacă nu.... vom merge aşa la întâmplare, ceea ce nu ar fi bine deloc", a încheiat antrenorul Tadici.

Naţionala de handbal feminin a României a încheiat, joi, participarea la CE din Serbia, pe locul 10, cu un bilanţ de două victorii, un egal şi trei înfrângeri, după ce în 2010 cucerea medalia de bronz.

În semifinale se vor duela, sâmbătă, Norvegia-Ungaria, respectiv Muntenegru-Serbia. Tot sâmbătă, pentru locurile 5-6, se vor duela reprezentativele Danemarcei şi Rusiei.

Meciurile pentru medalii vor avea loc duminică.

România a încheiat participarea la CE din Serbia joi, cu următoarele rezultate: 21-21 cu Rusia, 22-19 cu Islanda şi 20-23 cu Muntenegru (grupa preliminară D), 31-26 cu Spania, 19-25 cu Ungaria şi 23-25 cu Germania (grupa principală II).

Clasamentul locurilor 7-16 este următorul: 7. Germania, 8. Suedia, 9. Franţa, 10. România, 11. Spania, 12. Cehia, 13. Croaţia, 14. Ucraina, 15. Islanda. 16. Macedonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici