Gianni Infantino ar putea conduce FIFA până în 2031

Consiliul FIFA i-a deschis calea lui Gianni Infantino pentru a conduce forul mondial al fotbalului până în 2031, după ce a declarat că primii săi trei ani de mandat nu se iau în considerare. Preşedintele FIFA este limitat la trei mandate de patru ani în funcţie.

132 afișări
Imaginea articolului Gianni Infantino ar putea conduce FIFA până în 2031

Gianni Infantino ar putea conduce FIFA până în 2031

Anterior se interpretase că cele 39 de luni dintre momentul în care Infantino a câştigat preşedinţia la un congres extraordinar din 2016 şi a fost reales fără opoziţie în 2019 constituiau primul său mandat.

Infantino a dus la bun sfârşit un mandat incomplet, câştigat iniţial de predecesorul căzut în dizgraţie Sepp Blatter.

Cu toate acestea, Comitetul de guvernanţă, audit şi conformitate al FIFA spune acum că această perioadă nu contează ca fiind un mandat, iar acest lucru a fost aprobat vineri de Consiliul FIFA.

Acest lucru înseamnă că Infantino - care urmează să fie reales fără opoziţie în Rwanda, în martie anul viitor - se apropie de sfârşitul primului mandat şi ar mai putea îndeplini încă două.

Acest lucru îi deschide drumul oficialului elveţiano-italian să conducă FIFA până în 2031 - o domnie de 15 ani, în ciuda limitei presupuse de trei mandate de patru ani - în cazul în care va fi reales în 2027.

În cadrul reuniunii Consiliului de astăzi din Qatar, Marocul a fost desemnat, de asemenea, să găzduiască Cupa Mondială a Cluburilor FIFA în 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici