Gibraltar, membru UEFA cu drepturi depline

Gibraltarul, teritoriu britanic de 6,8 kilometri pătraţi din sudul Spaniei, cu o populaţie de circa 30.000 de locuitori, a devenit membru UEFA cu drepturi depline, astfel că echipele sale vor putea evolua în competiţiile europene.

169 afișări
Imaginea articolului Gibraltar, membru UEFA cu drepturi depline

Gibralatar, membru UEFA cu drepturi depline

La 1 octombrie 2012, UEFA acceptase Gibraltarul ca membru provizoriu al forului.

Fondată în 1895, Federaţia de Fotbal din Gibraltar nu a dorit niciodată să se alăture federaţiei spaniole şi de mai mulţi ani se luptă pentru a fi afiliată FIFA şi UEFA, astfel încât să poată participa la competiţii internaţionale. Forul din Gibraltar a devenit al 54-lea afiliat la UEFA.

Spania a cedat Gibraltarul Marii Britanii în 1713, după tratatul de la Utrecht, dar revendică suveranitatea asupra acestui teritoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici