Gică Popescu despre steliştii care se întorc mai graşi de la naţională: Reghecampf exagerează

Fostul internaţional Gheorghe Popescu consideră exagerate afirmaţiile antrenorului Laurenţiu Reghecampf, menţionând că jucătorii stelişti dacă sunt profesionişti nu se pot întoarce mai graşi de la echipa naţională.

84 afișări
Imaginea articolului Gică Popescu despre steliştii care se întorc mai graşi de la naţională: Reghecampf exagerează

Gică Popescu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Jucătorul, când găseşte bufetul întins cu tot felul de meniuri, îşi alege ce consideră el că are nevoie pentru a se alimenta. Eu mă îndoiesc că pe lângă jucătorii Stelei trebuie să stea tot timpul un nutriţionist şi să le spună ce să mănânce. Ei ştiu cu ce se alimentează la echipa de club, ştiu cu ce se alimentează când sunt acasă, pentru că un jucător nu stă tot timpul în cantonamentul. Ei au cinci zile când trebuie să se alimenteze singuri. Asta ţine de profesionalismul fiecărui jucător în parte. Ei trebuie să ştie ce şi cât trebuie să mănânce. Aici e o exagerare a lui Reghecampf, pentru că jucătorilor profesionişti nu trebuie să le spui ce şi cum să mănânce", a spus Popescu, vineri, la Digi Sport.

Gheorghe Popescu nu este de acord nici cu reproşul lui Reghecampf, potrivit căruia Victor Piţurcă sau colaboratorii săi nu asistă la meciurile Stelei. "Prea se bate monedă pe jucătorii Stelei, jucătorii Stelei. Dumnezeule, la echipa naţională au fost nouă din 20 şi ceva. Nu poţi să faci o anumită strategie doar în funcţie de anumiţi jucători. Nu cred că jucătorii care joacă bine trebuie urmăriţi, ci cei care au probleme trebuie, chiar şi la antrenamente. Aceia trebuie observaţi, nu jucătorii Stelei care au jucat foarte bine în cupele europene", a completat Popescu.

Fostul internaţional consideră că Reghecampf nu a realizat încă nicio performanţă ca antrenor, iar tonul acuzelor sale ar trebui să fie mai scăzut. "Reghecampf nu are o experienţă la nivelul echipei naţionale ca să facă această diferenţă. El nu are o experienţa la echipa naţională atât de mare ca să poată face asta. Probabil că se referă la chestiuni punctuale, la starea de spirit pe care au avut-o jucătorii după această dublă. Este normal să vină cu moralul afectat într-o bună măsură, pentru că mulţi dintre ei au fost criticaţi, pentru că nu au jucat la acelaşi nivel ca la Steaua. Piţurcă este un tip extraordinar de orgolios, ştim cu toţii, iar Reghecampf e pe val. Dacă eram în locul lui Reghecampf, eu aş fi ieşit puţin mai atent, pentru că deocamdată nu a realizat nimic, nici măcar nu a câştigat campionatul cu Steaua. Ar trebui să fie mai cumpătat în anumite momente", a explicat Popescu.

Gheorghe Popescu spune despre Victor Piţurcă că este un antrenor care mai exagerează cu disciplina şi a dat un exemplu din perioada în care a lucrat cu el. "În acele vremuri aveam o echipă naţională foarte puternică creată în perioada lui nea Puiu Iordănescu şi preluată din mers de către Piţurcă după plecarea acestuia. Având rezultate, atmosfera era foarte-foarte bună. Piţurcă când a venit, necunoscând aceste lucruri, a încercat să fie puţin exagerat în anumite situaţii. Vă dau un exemplu: În perioada în care era Piţurcă la echipa naţională, eu trebuia să mă căsătoresc şi cu cinci zile înainte, datorită unor canoane bisericeşti, era totodată o perioadă de post, trebuia să merg vineri la biserică pentru a primi dezlegare de la preot pentru a mă căsători. Meciul era miercuri. Am avut o discuţie destul de aprinsă cu Piţurcă, care mi-a spus că sunt în cantonamentul echipei naţionale şi să rămân acolo. Cu greu l-am convins să mă lase să merg la biserică. Era foarte exagerat în anumite situaţii cu disciplina. Probabil că nu cunoştea grupul şi nu ştia cât de profesionişti eram. Până ne-am cunoscut reciproc au fost anumite tensiuni, dar apoi s-a relaxat. Când ai rezultate, anumite tensiuni se trec cu vederea", a menţionat Popescu.

Fostul jucător consideră că în cazul în care între jucătorii primei reprezentative şi Victor Piţurcă ar fi avut loc o discuţie deschisă, actualul selecţioner nu ar fi fost îndepărtat de la conducerea tehnică a echipei naţionale în 1999. "E un episod pe care l-am regretat şi noi jucătorii, dar şi Piţurcă. A fost o tensiune care a izbucnit din cauza unor declaraţii. Dacă am fi avut înţelepciunea şi noi jucătorii, dar şi Piţurcă, pentru a ne întâlni şi a pune lucrurile pe masă, cred că acea tensiune ar fi dispărut. Eu cred că această artă de a comunica stă la baza multor lucruri importante. În acel moment trebuia să lăsăm cu toţii orgoliile deoparte şi sunt convins că lucrurile ar fi putut merge mai departe. Am învăţat din acea experienţă, care nu a fost cum trebuia. Cred că această comunicare prin intermediul presei nu este bună, nu ajută la nimic", a subliniat Popescu.

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, vineri, că jucătorii săi revin de la prima reprezentativă cu un moral scăzut, nepregătiţi şi graşi, menţionând că selecţionerul Victor Piţurcă şi-a depăşit limitele criticând modul în care fundaşul Iasmin Latovlevici se bucură după ce marchează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici