Gigi Becali: Bourceanu va pleca dacă voi primi o ofertă de cinci milioane de euro

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că niciun jucător nu va fi cedat în această iarnă, singurul care ar putea să plece fiind căpitanul Alexandru Bourceanu, însă numai în schimbul a cinci milioane de euro.

181 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Bourceanu va pleca dacă voi primi o ofertă de cinci milioane de euro

Alexandru Bourceanu (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Niciun jucător nu pleacă până nu ne calificăm în Liga Campionilor. E posibil să plece dacă îmi dă cinci milioane pe Bourceanu. El e cel mai bun jucător al meu, e mai bun şi decât Chiricheş şi decât Rusescu. El este rotiţa în jurul căruia se învârte totul. Chiricheş nu pleacă fără zece milioane, acum au sărit la opt. Pentru Chiricheş am avut o ofertă de şapte milioane de la AC Milan şi am zis nu. Chiricheş în meciul cu FC Copenhaga, deşi a greşit puţin la gol, a făcut artă", a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat că următoarele două meciuri, cu Astra şi Universitatea Cluj, vor fi decisive în stabilirea strategiei de transferuri din iarnă. "Depinde de astea două meciuri dacă mai aducem fundaş dreapta sau nu. L-am adus pe Iancu, e Maxim care îmi place, mai este Rui Duarte, mai e Bozovici, jucători care îmi plac. Sunt jucători pe care îi luăm în calcul, nu sunt jucători care neapărat trebuie să îi luăm. De fapt, cred că excludem Bozovici, Rui Duarte să faci un contract pe un an cu el cu penalizări de 5.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere, pentru că aici e Steaua, nu poţi să faci ca la Rapid, că aici e Ghencea, Naţional, nu e Giuleşti, nu e «ţi». Nu îi mai iau la mişto, că sunt vai de capul lor", a completat Becali.

Gigi Becali susţine că selecţionerul Victor Piţurcă a avut dreptate când a decis să nu îl mai convoace pe atacantul Raul Rusescu. "Când l-a luat Piţurcă, a avut dreptate, l-a băgat şi nu a făcut faţă, a intrat şi a frecat menta. Piţurcă e corect cu fotbalul. Dacă va da goluri, va fi jucător de bază la echipa naţională. Trebuie să confirmi la fotbal. El îi are acolo pe Bourceanu, Pintilii şi Tănase, dar trebuie să se muleze. Rusescu joacă un rol principal la noi, el face tot jocul la noi. Dacă reuşeşte să se integreze, vom avea o echipă naţională puternică", a menţionat Becali, care a precizat că i-a mărit salariul lui Rusescu de la opt la zece mii de euro.

Finanţatorul stelist a precizat că fundaşul Andrei Dumitraş va fi cedat înapoi la Ceahlăul Piatra Neamţ. "M-am înţeles cu nea Gigi Pinalti şi i-am zis că nu e corect, că el mi l-a propus, dar nu e de Steaua. Am dat 300.000 pe el plus TVA şi i-am zis să îmi dea 100.000 şi a zis că mi-i dă în rate, că nu are. I-am zis să mi-i dea în şase luni în rate", a adăugat Becali.

Pentru partida de luni seară cu Astra Giurgiu, Becali susţine că nu are emoţii. "Meciul de diseară este împotriva unei echipe care va veni foarte motivată. O echipă nu extraordinară, dar nici slabă, pentru că nu poţi ajunge pe locul doi dacă nu ai nişte jucători de calitate, dar e mare diferenţă de valoare şi de forţă. Ei nu vor trece de centrul terenului, pentru că dacă o vor face, nu vor mai lua prima de 10.000 de euro. Eu am promis pentru cinci victorii, 20.000 de euro, au câştigat patru, în al cincilea au făcut egal cu Pandurii, nu au luat banii, apoi am promis la patru meciuri 15.000. Au câştigat trei, iar la al patrulea au pierdut cu Braşovul, dar ei s-au distanţat tot timpul. Au adus şi mulţi bani, iar de acum încolo orice meci jucat înseamnă două milioane de euro. Ei mi-au adus 10 milioane şi nu le dau şi lor 150.000? Oricum le dau şi 10.000 pentru trecerea în primăvara europeană. Eu le dau primă ca să îi motivez, să îi spulbere ca să închidem gura la toată lumea. Campionatul e terminat, pentru că diferenţa de valoare e prea mare. Dinamo a făcut egal, CFR nu are forţă. Echipele mari se văd cu echipele mici, dacă le baţi la diferenţă mare, înseamnă că eşti echipă mare. Te chinui cu ele, înseamnă că nu eşti echipă mare", a explicat Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici