Gigi Becali: Levi e musafir, n-are nicio vină deocamdată. La Steaua vor fi opt jucători noi

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că antrenorul Roni Levi nu are nicio vină pentru rezultatul de egalitate cu Voinţa Sibiu, scor 1-1, şi că în meciurile următoare în formaţia "roş-albastră" vor apărea opt jucători noi faţă de partida de la Sibiu.

119 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Levi e musafir, n-are nicio vină deocamdată. La Steaua vor fi opt jucători noi

Roni Levi (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"De Roni Levi nu se poate discuta la ora asta. E un singur meci. Nu are toţi jucătorii la dispoziţie. El la ora asta e musafir. N-a intrat încă în pâine. N-am ce să-i reproşez. Nu am dreptul să vorbesc despre el pentru că eu sunt vinovatul, nu i-am adus mijlocaşi. N-am ce să reproşez nici echipei. Ei ar putea spune că vor să joace fotbal, dar nu au creierul, adică mijlocul terenului. Ce pot să-i zic eu lui Bănel, Tatu, chiar şi lui Rusescu dacă eu nu le-am adus creierul la mijloc", a spus Becali.

El a menţionat că în formaţia de start a Stelei, în viitor, vor apărea opt jucători noi faţă de meciul de la Sibiu, Gabi Matei, Bourceanu, Nikolici, Prepeliţă, Tănase, Mihai Costea, Geraldo şi Brandan, pe care îl consideră un alt jucător pe postul de fundaş stânga decât cel de mijloca central.

"Probabil vor veni şi Prepeliţă şi Moraes. Dacă vine Prepeliţă, mai e Bourceanu, Nikolici, Tănase şi cu Mihai Costea. Sunt cinci jucători noi care intră în echipă titulari. Doi mijlocaşi centrali, doi atacanţi şi Tănase în stângă. Sunt cinci jucători de mare valoare care vor schimba faţa echipei. Va fi cu totul altceva. Pe lângă ăştia, mai vin încă doi jucători. Matei, pe care l-am văzut ce poate, a demonstrat şi m-a încântat, şi Brandan, care o să fie fundaş stânga. Se schimbă toată faţa echipei. Plus că vine şi Geraldo, sunt opt jucători deja. Gardoş joacă altceva cu Geraldo, are un tovăraş care îi ţine spatele", a explicat Becali.

Finanţatorul i-a criticat dur pentru prestaţiile din meciul cu Voinţa Sibiu pe jucătorii Eric Bicfalvi, Iasmin Latovlevici şi Mihai Răduţ.

"Cu Bicfalvi la mijloc nu poţi juca fotbal. Eu am fost un idiot că tot am crezut în el şi tot l-am ţinut acolo că a jucat un meci cu Liverpool şi gata. Iar Brandan nu e mijlocaş, e numai fundaş stânga. Noi am jucat cu doi închizători şi n-aveam nimic în atac. Bine, şi cu toate astea trebuia să fie vreo patru sau cinci la zero, a fost şi ghinion. A mai fost şi Răduţ, care e pricipalul vinovat că a pierdut mingea acolo în minutul 88. El vrea să arate ca Bechkam, că are şi tatuajul la spate. Vrea să arate că e mare coordonator. Nu zice nimeni, e talentat, dar îi mai trebuie seriozitate. Latovlevici, când s-o mai gândi să aibă din nou viteza pe care o avea o să joace... El urca, era bun pe atac, dacă nu mai e bun nici pe atac, de ce să-l mai ţii fundaş stânga?", a adăugat el.

Gigi Becali a fost deranjat de criticile aduse Stelei de fostul selecţioner Anghel Iordănescu.

"Eu încerc să fac. Cu jucătorii pe care i-am adus cred că avem cel mai bun lot. Bani am dat, dacă nu, îl invit pe domnul Iordănescu să facă. Aşa a zis el de Steaua, dar eu nu văd Steaua aşa de rău. A făcut aluzie şi la antrenor, dar Steaua nu e nepregătită. A arătat doar că nu are busolă. Şi cu toate astea am avut ocazii, pe valoare individuală, pentru că e un Tatu care mie îmi place foarte mult. Nu e o nenorocire, dar e păcat ce s-a întâmplat la Sibiu. Până la urmă am luat un punct în deplasare. Acum fac haz de necaz", a precizat oficialul stelist.

El a lăudat prestaţiile echipelor CFR Cluj şi FC Vaslui din prima etapă, chiar dacă gruparea moldoveană a pierdut meciul cu Rapid cu scorul de 3-0. "Mi-a plăcut CFR-ul, care a pasat bine, şi mi-a plăcut chiar şi Vasluiul. Nu ironizez cu nimic, aşa văd eu fotbalul. Mi-a plăcut cel mai mult ce a spus Hizo, nu credeam că e un om atât de inteligent, când a zis că a întâlnit a doua Barcelona. Ironic a spus şi are dreptate. Ce să facă săracul dacă el a dominat meciul şi nu a dat gol, dar a primit din două faze fixe şi dintr-o greşeală", a mai spus Gigi Becali.

Steaua a terminat la egalitate meciul din deplasare, din prima etapă a Ligii I, cu Voinţa Sibiu, scor 1-1. Pentru că are stadionul suspendat, Steaua va disputa, duminică, meciul considerat pe teren propriu cu CS Mioveni, din etapa a II-a a Ligii I, la Constanţa, pe arena "Farul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici