Gigi Becali: Vrem să se constate că hotărârea Comisiei de Soluţionare a Litigiilor a FRF în cazul Baciu e definitivă

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, că acţiunile deschise la Curtea de Apel Bucureşti nu sunt împotriva FRF, precizând că gruparea pe care o patronează vrea să se constate că hotărârea Comisiei de Soluţionare a Litigiilor în cazul Baciu este definitivă şi irevocabilă.

265 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Vrem să se constate că hotărârea Comisiei de Soluţionare a Litigiilor a FRF în cazul Baciu e definitivă

Gigi Becali (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Noi n-am dat în judecată federaţia pentru că federaţia nu ne-a cerut să punem în executare datoria. Noi am contestat acea datorie, am făcut o acţiune în constatare, să se constate că hotărârea Comisiei de Soluţionare a Litigiilor de la federaţie putea fi contestată în 15 zile la Curtea de Apel Bucureşti, deci este definitivă şi irevocabilă şi că hotărârea TAS este o hotărâre care nu se ia în considerea de legea română şi atunci noi nu suntem obligaţi să plătim această sumă. Nu avem nimic federaţia, noi am contestat un act administrativ, că aşa se practică", a spus Becali la Sport.ro.

El a menţionat că Steaua nu riscă să nu primească licenţa, pentru că a fost consiliat de oficiali ai FRF în acest caz, şi a adăugat că a pus suma datorată clubului FCM Bacău într-un cont, pentru a putea fi executată, dacă va exista o decizie în acest sens a unei instanţe din România.

"Federaţia ne-a şi spus «noi vă dăm licenţa», ne-a zis că banii ăia, 840.000, e mai bine să-i punem într-un cont, ca să se vadă buna credinţă. Noi am pus banii într-un depozit la bancă, cu un act notarial că sunt nişte bani că dacă pierdem la o instanţă civilă românească şi dacă instanţa pune în executare această sumă, dovedim că suntem de bună credinţă şi nu tergiversăm plata sumei la Bacău. Am depus acest act şi la dosarul de licenţiere. Ei au spus că din punctul lor de vedere nu suntem rău platnici, noi avem un litigiu pe rol şi atunci primim licenţa. Ei ne-au învăţat (n.r. - FRF)", a explicat Becali.

Finanţatorul stelist a mai spus că numai cluburile din România se adresează TAS în litigiile interne: "Curtea de Apel Bucureşti spune că hotărârile TAS nu se recunosc în România. Hotărârile TAS se recunosc numai atunci când ai un litigiu între o societate românească şi una străină. La TAS numai noi mergem, 75 la sută din procesele TAS sunt româneşti. De ce? Pentru că numai noi suntem handicapaţi şi mergem acolo."

FC Steaua a deschis, la 21 martie, trei dosare la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva unei notificări primite de la Federaţia Română de Fotbal, în cazul jucătorului Eugen Baciu.

Eugen Baciu a fost transferat de Steaua în 2004 de la FCM Bacău şi a evoluat pentru gruparea bucureşteană până în 2011. În contractul de transfer, băcăuanii au trecut o clauză potrivit căreia în cazul în care Baciu devenea jucător liber de contract, aşa cum s-a întâmplat, Steaua ar fi trebuit să achite suma de 800.000 de euro.

Fostul patron al băcăuanilor Dumitru Sechelariu s-a adresat instanţelor FRF în acest caz, care au dat dreptate Stelei, apoi a decis să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. TAS a dat dreptate clubului FCM Bacău, iar Steaua a făcut apel la Tribunalul Federal elveţian, care a menţinut decizia instanţei precedente.

Pe lângă cei 800.000 de euro pe care îi are de plătit către FCM Bacău, FC Steaua a fost obligată să plătească şi cheltuielile de judecată.

FRF a informat, la 19 martie, clubul Steaua că există o decizie TAS, care o obligă să plătească datoria către gruparea băcăuană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici