Gimnaştii români au debutat la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei

Cea de a 29-a ediţie a Jocurilor Mondiale Universitare, competiţie ce se desfăşoară la Taipei, are programată astăzi festivitatea de deschidere. Până la defilarea sportivilor pe Taipei Municipal Stadium, gimnaştii tricolori şi-au făcut debutul oficial în competiţie.

362 afișări
Imaginea articolului Gimnaştii români au debutat la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei

Gimnaştii români au debutat la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei

Sportivii antrenaţi de Ioan Suciu şi-au încheiat evoluţia cu un total de 230.050 puncte, pe locul trei după a doua subdiviziune. Cei cinci sportivi români, Robert Ghiuzan, Adelin Kotrong, Andrei Muntean, Robert Paşca, Ovidiu Prichindel, au fost depăşiţi de SUA (242.325) şi Ungaria (231.800). Medaliile în concursul pe echipe se vor decerna mâine, după evoluţiile echipelor din subdiviziunile 3, 4 şi 5. În total sunt 21 de formaţii înscrise.

Dintre tricolori, doar doi au făcut toate cele şase aparate: Andrei Muntean (79.750) şi Robert Paşca (73.450). După două subdiviziuni, Andrei Muntean era pe locul 5 în clasamentul pentru individual compus, iar Paşca, pe 16.

Andrei Muntean are şanse însă şi la finala de la sărituri, unde se afla pe locul întâi în clasamentul parţial, după prima zi (14.750 media celor două sărituri ale sale).

Larisa Iordache va intra în concursul de calificări individuale luni dimineaţa, în prima subdiviziune. Marţi sunt programate finalele la individual compus, la feminin şi masculin, iar miercuri finalele pe aparate.

România participă cu 91 de sportivi la Universiada de la Taipei. Vineri, în avanpremiera competiţiei, echipa de polo a României a fost învinsă de Rusia cu 14-5. Golurile tricolorilor au fost marcate de Vancsik 2, Călin. Dragomirescu şi Prioteasa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici