Goian: Sunt sigur că Mutu nu a luat sibutramină cu bună ştiinţă

Fundaşul echipei naţionale a României, Dorin Goian, a declarat, joi, că este sigur de faptul că Adrian Mutu nu a luat sibutramină cu bună ştiinţă şi speră ca atacantul să nu fie suspendat de comisiile de specialitate din Italia.

17 afișări
Imaginea articolului Goian: Sunt sigur că Mutu nu a luat sibutramină cu bună ştiinţă

Goian: Sunt sigur că Mutu nu a luat sibutramină cu bună ştiinţă (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt sigur că Adi n-a luat această substanţă cu bună ştiinţă. Sunt convins că nu ştia că această substanţă se afla în medicamentul respectiv. Sper ca aceste comisii din Italia să nu îi facă nimic, să nu îl suspende, pentru că sunt sigur că nu a luat substanţa cu bună ştiinţă. M-am întâlnit cu el ultima oară la meciul Palermo - Fiorentina (n.r. - disputat duminică în cadrul etapei a XXI-a) şi era OK. Adi a avut mereu o viteză în plus, mie mi s-a părut totul normal la el. A făcut un meci bun atunci, pentru noi Adi Mutu a fost principalul pericol", a spus Dorin Goian la GSP TV.

Goian susţine că toate medicamentele pe care le ia în Italia sunt recomandate de medicul echipei Palermo. "Nu sunt la curent cu alte cazuri de dopaj din Italia. Eu toate medicamentele pe care le iau îmi sunt recomandate de doctorul echipei. Iar tot ce iau în plus trebuie să îl anunţ pe medicul echipei", a explicat Dorin Goian.

De la transferul său în Italia, fundaşul a fost de patru ori supus testului antidoping. "Am făcut controlul antidoping de vreo patru-cinci ori în Italia. Aici după fiecare meci doi, iar câteodată chiar patru jucători de la fiecare echipă sunt supuşi testului", a adăugat Goian.

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici