Gordon Strachan, noul selecţioner al Scoţiei

Tehnicianul Gordon Strachan a fost numit, marţi, în funcţia de selecţioner al naţionalei Scoţiei, înlocuindu-l pe Craig Leven, demis în noiembrie 2012, a anunţat Federaţia Scoţiană de Fotbal.

107 afișări
Imaginea articolului Gordon Strachan, noul selecţioner al Scoţiei

Gordon Strachan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strachan, în vârstă de 55 de ani, a jucat în cariera sa la echipele FC Aberdeen, Manchester United şi Leeds United şi a pregătit formaţia Celtic Glasgow în perioada 2005-2009. Strachan, de 50 de ori internaţional scoţian, nu a mai pregătit nicio echipă după ce a plecat de la Middlesbrough în octombrie 2010.

Gordon Strachan va debuta pe banca tehnică a Scoţiei la meciul amical cu Estonia, care va avea loc la 6 februarie, la Pittodrie. Primele meciuri pentru Strachan în preliminariile Cupei Mondiale din 2014 vor avea loc la 22 martie cu Ţara Galilor şi la 26 martie cu Serbia.

Scoţia se află pe ultimul loc în grupa A a preliminariilor CM-2014, înregistrând două înfrângeri şi două remize în primele patru meciuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici